` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Consumenten blaken van vertrouwen
ROTTERDAM, 25 JULI. Het vertrouwen van consumenten in de economie is deze maand gestegen naar het hoogste peil sinds 1972, toen het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met het meten van het vertrouwen begon. Dit heeft het CBS vanmorgen gemeld.

Meer klachten over Gronings verpleeghuis
GRONINGEN, 25 JULI. De politie in Groningen heeft nog vier meldingen gekregen van nabestaanden die vinden dat een familielid in het Groningse psycho-geriatrische verpleeghuis 't Blauwbörgje onder dubieuze omstandigheden is overleden. Het verpleeghuis wordt door een andere familie van een poging tot moord beschuldigd.

'Cameraploegen bij rampen weren'
ROTTERDAM, 25 JULI. De politie, ambulancediensten en de brandweer moeten geen medewerking meer verlenen aan cameraploegen die een ongeluk of ramp willen vastleggen. In plaats daarvan moeten journalisten hun informatie betrekken van een daarvoor opgeleide voorlichter. Deze richtlijnen staan beschreven in een conceptgedragscode voor overheidsdiensten die is opgesteld door de ministers Dijkstal (Binnenlandse Zaken), Sorgdrager (Justitie) en Borst (Volksgezondheid).

Per zeug zeventig gulden per maand
DEN HAAG, 25 JULI. Varkenshouders die door de verboden in Noord-Brabant geen biggen kunnen fokken krijgen daarvoor een compensatie van zeventig gulden per zeug per maand. Dit heeft de Europese Commissie in Brussel gisteren besloten. De varkenshouders vinden de vergoeding te laag.

Rexhep Mejdani president Albanië
TIRANA, 25 JULI. Het Albanese parlement koos gisteren de natuurkundige Rexhep Mejdani tot president van het land, als opvolger van Sali Berisha. Mejdani, een socialist, benoemde vervolgens de leider van de socialistische partij, Fatos Nano, tot premier.

Schotland krijgt in 2002 parlement
LONDEN, 25 JULI. Het aantal Schotse parlementariërs in het Britse Lagerhuis wordt verminderd van 72 naar 59 als Schotland in 2002 een eigen parlement krijgt. Dat blijkt uit plannen van de Labour-regering.

Verbod gemeente anti-Gümüsactie
AMSTERDAM, 25 JULI. Amsterdam verbiedt alsnog de voor morgen aangekondigde demonstratie van de VNN (Volksnationalisten Nederland). VNN wil dat het Turkse gezin Gümüs het land wordt uitgezet.

Haarlems Toneel na 6 jaar failliet
HAARLEM, 25 JULI. Het Haarlems Toneel is na zes jaar failliet. Het gezelschap heeft voor het komende seizoen te weinig voorstellingen.

Ooms veroordeeld
BREDA, 25 JULI. De rechtbank in Breda heeft judoleraar Peter Ooms vanmorgen veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijk wegens ontucht met leerlingen.

NRC Webpagina's
24 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)