U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Topman Amelio van Apple treedt af
Bestuursvoorzitter Gil Amelio van Apple is afgetreden. Het veelgeplaagde Amerikaanse computerconcern is op zoek naar een nieuwe topman. Door het vertrek van Almelio kan oprichter S. Jobs bij Apple weer een belangrijkere rol gaan spelen.



EZ wil projecten in automatisering stimuleren
Het ministerie van Economische Zaken wil na deze zomer een stimuleringsfonds oprichten voor beginnende ondernemers in de automatisering. Dat heeft H.B.M. van der Laan, plaatsvervangend directeur-generaal Industrie van het ministerie van Economische Zaken, gisteren gezegd op een jaarlijks symposium van de automatiseerder Baan.



Fusie belangen in Kobalt Media
ABN Amro, Heineken en Koninklijke Bijenkorf Beheer (KBB) treden toe tot Kobalt Media Services, een samenwerkingsverband van Ahold en Vendex op het gebied van reclame-inkoop, -planning en -strategie. Hiermee wordt Kobalt in één klap een van de grootste mediabureaus in Nederland met een verwachte omzet van een half miljard gulden in 1998.



Weekblad Quod Novum ter ziele
Het weekblad van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), Quod Novum (QN), is na ruim dertig jaar opgeheven. De universiteitskrant wordt vervangen door een tijdschrift, Erasmus Magazine geheten, dat tweewekelijks zal verschijnen.



Aftakeling in het polderland
Uit de grote politiek kennen we de aftakeling maar al te goed. Lyndon B. Johnson, Jimmy Carter, Boris Jeltsin - in enkele jaren tijd veranderden ze van goed in de plooi zittende heren in verschrikkelijke oude mannen met diepdoorgroefde koppen.



NRC Webpagina's
10 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)