` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

ASEAN weigert Cambodja nog als lid toe te laten
SINGAPORE, 10 JULI. De associatie van Zuidoost-Aziatische landen (ASEAN) heeft de toetreding van Cambodja tot het landengezelschap opgeschort. Dit hebben ministers van Buitenlandse Zaken van de zeven lidstaten van ASEAN vanmiddag in een spoedzitting in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur besloten.

Varkensstapel moet van kabinet kwart inkrimpen
DEN HAAG, 10 JULI. Het aantal van 14,4 miljoen varkens in Nederland zal met ongeveer vier miljoen worden teruggebracht. Iedere varkenshouder moet zijn bedrijf met een kwart van het aantal dieren inkrimpen. Dit staat in een brief van minister Van Aartsen (Landbouw) die vandaag in het kabinet wordt besproken. Betrouwbare bronnen in Den Haag hebben dit vanmorgen bevestigd.

Borst wil verbod verkoop alcohol tot 18 jaar
DEN HAAG, 10 JULI. Minister Borst (Volksgezondheid) wil de verkoop van alle alcoholische dranken aan jongeren onder de 18 jaar verbieden. Nu geldt een verkoopverbod van drank aan kopers onder de 16. De verkoop van sterke drank aan jongeren onder de 18 was al verboden.

Minder prioriteit voor het milieu
DEN HAAG, 10 JULI. Nederlanders geven het milieu steeds minder politieke prioriteit. Vond vier jaar geleden nog meer dan de helft van de bevolking dat milieu één van de vijf belangrijkste terreinen was in de politiek, sindsdien is dat gedaald tot iets meer dan eenderde in 1996. Dit blijkt uit de Sociale en Culturele Verkenningen 1997.

Meer klachten over vlieglawaai
AMSTERDAM, 10 JULI. Het aantal klachten over lawaai van vliegtuigen afkomstig van of op weg naar Schiphol is vorig jaar opnieuw toegenomen. Bij de Commissie Geluidhinder Schiphol kwamen in 1996 ruim 135.000 klachten binnen, tegen 113.000 in 1995.

Schorsing voor bokser Tyson
LAS VEGAS, 10 JULI. Bokser Mike Tyson is gisteren voor onbepaalde tijd geschorst wegens wangedrag in de ring. Verder werd de licentie van de 31-jarige Amerikaan ingetrokken en moet de voormalig wereldkampioen een boete van bijna zes miljoen gulden betalen. Tyson beet op 28 juni tot twee keer toe in het oor van tegenstander Evander Holyfield in het gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht.

Zülle uit de Tour
CHANTONNAY, 10 JULI. Alex Zülle heeft vanmorgen opgegeven bij de start van de vijfde etappe in de Ronde van Frankrijk. De Zwitser uit de ONCE-ploeg ondervond te veel last van het sleutelbeen waaraan hij ruim twee weken geleden werd geopereerd.

NRC Webpagina's
10 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)