U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Tapkastwijsheden van een blazoenpoetser
Wie was Charles Schwietert ook alweer en waarom zeiden de mensen vroeger zulke lelijke dingen over hem? Antwoord: Charles Schwietert was een televisie-journalist die in 1982 staatssecretaris zou worden, een promotie die niet doorging omdat hij eerst te mooie dingen over zichzelf had gezegd. Dat hij doctorandus was bijvoorbeeld, en niet alleen maar gewoon een televisie-journalist.


T V   V O O R A F :


Onschuld Britten met gevoel verfilmd
Tussen 19 september 1978 en 21 februari 1997 liggen bijna twintig jaar. Zolang zijn de Britse media bij vlagen opgeschrikt door de moord op Carl Bridgewater, een 13-jarige krantenjongen die per ongeluk getuige was van een inbraak in een afgelegen boerderij in West Midlands en dat met zijn leven moest bekopen.


F I L M   V O O R A F :


Beck: De gesloten kamer
Jacob Bijl heeft niet zo'n groot oeuvre op zijn naam staan. En veel groter zal het ook wel niet meer worden. Hij maakte in de jaren zeventig een drietal films: Zwartziek, Scrim en Tiro!, de laatste met zijn echtgenote Geert de Jong in een hoofdrol. Het zijn alledrie persoonlijke acteursfilms met veel pratende hoofden, in het buitenland succesvoller dan in Nederland. Vooral Scrim, met Geraldine Chaplin, was in Parijs en op veel festivals een behoorlijk succes. Sindsdien maakte hij nog maar een film. Het leek in 1992 toen Beck uitkwam, alsof Bijl vijftien jaar niets had gedaan, maar hij werkte al vanaf begin jaren tachtig aan de film. Hij had toen van Maj Sjöwall het aanbod gekregen één van de Sjöwall & Wahlöo's 'uit te zoeken': hij koos voor Den slutna rummet/De gesloten kamer, waarin de melancholische inspecteur Beck het raadsel rond een lijk in een van binnenuit afgesloten kamer moet oplossen.

NRC Webpagina's
10 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)