U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


'Duitsland brengt EMU in gevaar'
Duitsland brengt een solide start van de Economische en Monetaire Unie (EMU) in gevaar als het een controversieel plan doorzet om de goudvoorraden van de Duitse Bundesbank te gebruiken voor vermindering van het overheidstekort. ,,Dit plan geeft onrust'', zegt minister Zalm (Financiën) in een gesprek met NRC Handelsblad.


E C O N O M I E :


Vedior wil Randstad naar de kroon steken
De uitzend- en schoonmaakgroep Vedior, die begin juni naar de Amsterdamse beurs gaat, wil de kloof in marktaandeel in Nederland met marktleider Randstad dichten door op overnamepad te gaan. Randstad heeft 26 pct van de uitzendmarkt, Vedior zit op 10 pct.


H O O F D A R T I K E L :


Verlegenheidsoplossing
ALLE DENKBARE VARIANTEN leken nu wel aan bod te zijn geweest in het voortdurende geharrewar over de reorganisatie van het binnenlands bestuur. De Tweede Kamer is er deze week toch in geslaagd een nieuwe te vinden. Behalve Rotterdam krijgt voorlopig alleen Eindhoven een stadsprovincie. Nadat eerder Utrecht en Twente al waren afgevallen, moet nu ook Den Haag het stellen met grenscorrecties. Een stadsprovincie Amsterdam blijft onbeslist.


S P O R T :


Ultra's wijzen Japan en Korea de weg naar WK
Zuid-Korea tegen Japan is als Nederland tegen Duitsland. Een voetbalwedstrijd tussen naijverige buurlanden met een beladen geschiedenis wegens de Japanse annexatie van Korea begin deze eeuw. Ook een groot deel van de Zuidkoreaanse fans gisteravond in Tokio bij de oefenwedstrijd tussen Japan en Zuid-Korea is een erfenis van deze relatie: kinderen van Koreanen die destijds gedwongen in Japan werkzaam waren en hier zijn gebleven.


NRC Webpagina's
22 MEI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)