U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Stem van de VPRO
Cor Galis, de man die gedurende meer dan twintig jaar de VPRO-radio een eigen onvervreemdbare stem gaf, is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. Als omroeper was hij de laatste in Hilversum die dat woord de ouderwetse invulling gaf: hij riep om, met een pregnant stemgeluid dat zich rechtstreeks tot de luisteraars richtte.



Bij PTT Telecom 1.100 banen weg
PTT Telecom schrapt 1.100 banen in het kader van een reorganisatie die eind vorig jaar is aangekondigd. De banen verdwijnen bij de afdeling die het telecomnetwerk exploiteert en beheert (400) en de afdeling die netwerken aanlegt (700).



De Telegraaf schuwt prijzenslag bij kranten niet
,,Een kat in het nauw maakt rare sprongen.'' Ten overstaan van zijn aandeelhouders bevestigde bestuursvoorzitter L. van Aken van uitgeverij De Telegraaf gisteren nog eens dat hij geen prijzenoorlog tussen dagbladen wenst, maar hij gaf tegelijk toe zeer onzeker te zijn of de al jaren heersende vreedzame coëxistentie tussen uitgevers wel houdbaar zal blijken.



Libertel en EDS samen in mobiele telefonie
Automatiseerder EDS en Libertel, aanbieder van GSM-telefonie, gaan gezamenlijk de zakelijke markt voor mobiele telefonie bewerken. Beide bedrijven en een groep investeerders hebben daartoe een onderneming opgericht.



Hypocrisie en geheimhouding
Weinig over varkens in de weekbladen. Het Grote Doden van de nieuwgeborenen is pas na pinksteren begonnen, dus te laat voor de redacties. De duizenden kleine varkentjes hebben hun deadline toch wel gehaald, helaas. Niet dat ze zonder varkenspest veel langer zouden hebben geleefd, of een interessant leven tegemoet konden zien.



NRC Webpagina's
22 MEI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)