U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geen 'wegwerpmensen'
Twee jaar geleden werd drs. Ineke Bakker, een theologe die op dat ogenblik radio-directeur was van de interkerkelijke omroep IKON, gevraagd om algemeen secretaris van de Raad van Kerken te Amersfoort te worden. Daar hadden ze een gereformeerde theoloog én een vrouw nodig.



Depp neemt het in 'The Brave' op voor de arme Amerikaan
Fluwelen handschoenen zijn de populairste accessoires tijdens het Festival International du Film; vooral op persconferenties. Wie als regisseur of acteur een film heeft in het hoofdprogramma, hoeft niet bang te zijn voor kritische discussies; de rode loper wordt uitgelegd, iedereen is vriendelijk en begripsvol, en na afloop van het vragenuurtje komen de journalisten om een foto of een handtekening. Zeker als je Johnny Depp heet.



Een levend pantheon en een parade van sterren
Het gebeurt niet vaak dat de goden uit het pantheon van een kunstvorm fysiek op hetzelfde podium bijeenstaan. Ter gelegenheid van het vijftigste Festival International du Film was dat gisteravond in Cannes bij uitzondering gelukt.



Verward blond haar en een leren jack
Het tweemaandelijkse tijdschrift Surplus bestaat tien jaar, lang genoeg om niet meer zeker te weten waarom het ook alweer werd opgericht. Het is een vrouwentijdschrift waarin boeken van vrouwen door vrouwen worden gerecenseerd.



The Economist
Met het oog op de aandeelhoudersvergaderingen, later deze week staat The Economist stil bij de 'ethisch zakendoen-politiek' van Shell.



Mörings webbronnen
Fortunat F. Müller-Mrki klinkt als de naam van een personage uit een van de verhalen van sprookjesschrijver Nathan Hollander, de hoofdpersoon van Marcel Mörings roman In Babylon. De echte Müller-Mrki is een Zwitserse headhunter die op internet een website over horologie, de leer van de tijd, bijhoudt http://www.horology.com Voor Möring was het een van de bronnen bij het schrijven van In Babylon.



FILMPRIJZEN
De Nederlandse filmmaker Tjebbo Penning heeft gisteren in het Duitse Emden de eerste prijs gekregen voor zijn korte film The Oath. Het was voor het eerst dat het filmfestival in de plaats de prijs van 6.000 mark voor korte films heeft uitgeloofd. De prijs voor de beste film ging naar de Engelse regisseur en auteur Mark Herman voor zijn speelfilm Brassed Off. (DPA)



NRC Webpagina's
12 MEI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)