U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Studentenstop niet voor uitblinkers
Middelbare scholieren met een gemiddeld eindexamencijfer van 8 of hoger moeten direct worden toegelaten tot universitaire studies met een studentenstop. Voor de andere kandidaten blijft het huidige systeem van de gewogen loting bestaan.


E C O N O M I E :


Drankenfusie Guinness en GrandMet
Grand Metropolitan en Guinness, de twee grootste voedsel- en dranken-concerns van Groot-Brittannië, gaan samen. De gecombineerde onderneming die GMG Brands genoemd wordt, heeft een beurswaarde van 20,61 miljard pond, ruim 60 miljard gulden.


H O O F D A R T I K E L :


Duitse twijfels
De kans dat Europa na het tijdperk van de onbelemmerde aanbodeconomie een ruk naar links gaat maken, is langzamerhand reëel. De overwinning van de socialist Blair in het Verenigd Koninkrijk zou een vervolg kunnen krijgen in Frankrijk (binnenkort) en Duitsland (volgend jaar).


S P O R T :


PSV heeft na toevalstreffer landstitel voor het grijpen
Op het moment dat arbiter Reygwart gistermiddag een einde maakte aan de zouteloze wedstrijd in het Oosterpark-stadion, werden de spelers van PSV getroffen door een moment van gelukzaligheid. Niet alleen wisten ze zich verzekerd van de magere maar kostbare overwinning op FC Groningen (0-1), tegelijkertijd zagen ze aan de reactie van de PSV-supporters dat Feyenoord een steek had laten vallen.


C O L U M N :


De geregelde wildernis

NRC Webpagina's
12 MEI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)