U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Minimumloon niet meer onaantastbaar
In het kabinet is een compromis bereikt over de mogelijkheid voor werkgevers om personeel tijdelijk minder te betalen dan het minimumloon. Dit heeft premier Kok gisteren na afloop van de ministerraad gezegd.


E C O N O M I E :


KBB-groep meldt opnieuw tegenvaller
De winst van Koninklijke Bijenkorf Beheer (KBB), eigenaar van onder meer de warenhuizen Hema en de Bijenkorf, zal in het boekjaar 1995/96 dat eind januari eindigt meer dan 40 procent lager uitkomen. Dit heeft het concern gisteren bekendgemaakt.


H O O F D A R T I K E L :


Niet zeker weten
Het ongeluk achtervolgt de bedrijfstak vee en vlees. Die moet boeten voor een jarenlang volgehouden onzorgvuldige omgang met de 'input', het veevoer. De verwerking daarin van dierlijke resten heeft in het Verenigd Koninkrijk een epidemie veroorzaakt van de zogenoemde gekkekoeienziekte. Aantasting van hersenen en zenuwstelsel tast de motoriek van het vee aan en leidt tot de dood. De ongecontroleerde bewegingen van het dier in de laatste levensfase hebben de ziekte haar naam gegeven. Aangenomen wordt dat zij overdraagbaar is op de mens. Met een, uiteindelijk totaal, exportverbod in deze sector voor Groot-Brittannië heeft de Europese Commissie vorig jaar geprobeerd het continent veilig te stellen.


S P O R T :


Hingis (16) jongste winnares sinds 1887
Met een verpletterende zege op Mary Pierce heeft Martina Hingis vanmorgen de finale van de open Australische tenniskampioenschappen gewonnen. Met 6-2 en 6-2 veroverde Hingis in 59 minuten haar eerste grand-slamtitel in het enkelspel.


C O L U M N :


Majesteit

NRC Webpagina's
25 JANUARI 1997

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)