` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duits-Frans geheim akkoord over defensie
PARIJS, 25 JAN. Duitsland en Frankrijk hebben in december een tot nu toe geheim gebleven akkoord gesloten om hun defensie voortaan vergaand samen te behartigen. Beide landen zijn bovendien bereid een dialoog te beginnen over de rol van nucleaire afschrikking in Europees verband. Het Franse dagblad Le Monde bericht dit in zijn editie van vandaag.

Aanslag op politici Nijmeegse PvdA
ROTTERDAM, 25 JAN. De Nijmeegse wethouder J. Thielen (PvdA) en PvdA-fractievoorzitter G. van Rumund zijn gisteravond neergeschoten in een café in de binnenstad van Nijmegen. De 45-jarige dader heeft zich in de loop van de nacht bij de politie aangegeven. Dat zegt een woordvoerder van de Nijmeegse politie.

Drie doden, tientallen gewonden door zeer dichte mist
ROTTERDAM, 25 JAN. Plaatselijk dichte mist leidde gisteren tot tientallen botsingen op de Nederlandse wegen. In totaal waren hierbij meer dan vijfhonderd auto's betrokken. Er vielen ten minste drie doden; enige tientallen mensen raakten gewond.

Tjeenk Willink volgt Scholten op
DEN HAAG, 25 JAN. H. Tjeenk Willink, voorzitter van de Eerste Kamer, volgt op 1 juli W. Scholten op als vice-voorzitter van de Raad van State. Dat maakte premier Kok gisteren na de ministerraad bekend. Partijpolitieke overwegingen hebben bij de keuze geen rol gespeeld, aldus Kok.

Vader doodt twee zoons en pleegt zelfmoord
BREDA, 25 JAN. De politie heeft in een bos tussen Ulvenhout en Chaam de stoffelijke overschotten van een man en twee jongens van ongeveer 10 jaar gevonden. De man heeft zijn kinderen omgebracht en daarna de hand aan zichzelf geslagen, aldus een woordvoerder van de politie. De lijken werden vrijdagavond ontdekt door een voorbijganger.

In Hongkong 15 doden bij brand
HONGKONG, 25 JAN. Bij een brand in een karaoke-bar in een uitgaansbuurt van Hongkong zijn vanmorgen vroeg zeker vijftien mensen om het leven gekomen. De politie gaat uit van brandstichting. De brand begon op een trap en verspreidde zich daarna razendsnel door de bar. Dertien mensen raakten gewond. In november '96 kwamen veertig mensen om bij een brand in een winkelbuurt van Hongkong.

Van 41 koeien 40 opgespoord
DEN HAAG, 25 JAN. Van de 41 koeien die zijn geïmporteerd vanuit een Duits bedrijf waar vorige week een geval van BSE is gemeld zijn er 40 opgespoord. Dat heeft het ministerie van Landbouw gisteren bekendgemaakt.

Grote onrust bij PS Wallonië
BRUSSEL, 25 JAN. De arrestatie van twee vooraanstaande medewerkers in verband met een smeergeldschandaal heeft geleid tot grote onrust bij de Waalse Parti Socialiste.

ArenA behoudt naam
AMSTERDAM, 25 JAN. Het stadion Amsterdam ArenA hoeft zijn naam niet te veranderen. Het zalencentrum Arena krijgt een schadevergoeding van het stadion.

NRC Webpagina's
25 JANUARI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)