NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS   ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICEOerol 2000

Programma en kaartverkoop

Vraaggesprek met Joop Mulder, directeur van het Oerol-festival

Recensies

Beeldverslag

Website Oerol

Website Oerolzone

Oerol 1999

Recensies

Succesvol Oerol krijgt in 2001 de eilander als thema
(26 juni 2000)
Het jaarlijkse theaterfestival Oerol op Terschelling sloot gisteravond af met een lichtshow op een zandplaat vlak bij West-Terschelling.

Alice ontmoet Stalin en levert haar dromen in
(24 juni 2000)
Alice in Wonderland wordt een rebel in een Chileense spektakelvoorstelling van Mauricio Celedon op het Oerol Festival, waar ook ruimte is voor ingetogen toneel van Servaes Nelissen.

Man in gouden jurk verdwijnt tussen het helmgras
(23 juni 2000)
Een zoektocht naar UFO's, een erotische kippenren en een dreigende mars van vrouwen met zwaaiende koekenpannen waren gisteren te zien en te beleven op het Oerol Festival op Terschelling waar veelbelovend theatertalent de kans krijgt zich te ontwikkelen.

Puffen op een tribune van fruitkistjes
(22 juni 2000)
In een tropische hitte, afgewisseld met een enkele regenbui, genieten de bezoekers van het Oerol Festival van dansers in nat zand en herinneringen aan The King.

Asielzoekers bij hoog en laag tij
(21 juni 2000)
Politiek of geëngageerd theater is niet het eerste wat we verwachten op het Oerol Festival. Met de installatie 'De vloedlijn' komt daar verandering in.

Kunst in het zuigende zand
(19 juni 2000)
Het openingsweekeinde van het Oerol Theaterfestival op Terschelling was de druk bezochtste sinds 1982. Duizenden toeschouwers volgden de verrichtingen van de beeldende kunstenaars, performers en straatartiesten.

Spektakel met meccano op Terschelling
(17 juni 2000)
Gisteravond opende het achttiende Oerol Festival op Terschelling met de voorstelling Kronos Cortège, een surrealistische reis door de tijd. Oerol 2000 heeft als leidraad 'Als het tij keert' en de veranderende vorm van het Waddeneiland.

NRC Webpagina's
26 JUNI 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad