U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Een wonderschone virtuele Carmen
De kijkdoos is het mooiste kinderspel dat bestaat. Over een lege schoenendoos span je gekleurd papier. Je plaatst er uit tijdschriften geknipte poppetjes in, huisjes, bomen. Wattenproppen verbeelden wolken. Aan de voorkant maak je een opening: kijk daar doorheen, en een verstilde, bijna betoverde wereld ontvouwt zich. Voor veel kinderen is de zelfgemaakte kijkdoos misschien net zoiets als het bouwen van een eigen kleine theaterzaal.


F I L M   V O O R A F :


Madelief
Voor volwassenen zeker ook de moeite waard deze kerstdagen is de Nederlandse 'kinderfilm' Madelief: Krassen in het Tafelblad, die zondagavond wordt uitgezonden.


T V   H E E R T J E :


Narren moeten springen
Oebele is hupsakee, Oebele is hupfalderiee... Je bent een liegbeest een jokkebrok je zit te liegen tot in je oren, maar ga er alsjeblieft mee door want het is zo leuk om te horen, horen... Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer? Re.e..e..en je rooooooot! Hij heeft de gouden stuiver... Q en Q, hu huh huh huh hu huh hu... Ik weet alleen niet meer wat Rikki en Slingertje zongen. Maar misschien hadden die helemaal geen liedje. Lijkt me ook terecht want dat vond ik een vreselijk mislukt duo. Die bleven echt alleen maar bij elkaar voor de kinderen.


I N T E R V I E W :


Schoonheid en troost voor allen
Hoe vaak krijgt u de kans om meer dan een uur lang te luisteren naar een culturele intellectueel die u vertelt over schoonheid en troost en wat er verder zoal nu we het er toch over hebben, ter tafel komt? Met dank aan Wim Kayzer voortaan minstens één maal per week.


NRC Webpagina's
24 DECEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)