U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vrakking vertrekt toch voor pensioen
AMSTERDAM, 24 DEC. De Amsterdamse hoofdofficier van justitie H. Vrakking is na een gesprek met de voorzitter van het college van procureurs- generaal, J. de Wijkerslooth, teruggekomen op zijn eerdere mededeling tot zijn 65ste jaar te willen blijven. De Wijkerslooth en Vrakking hebben hun publieke meningsverschil gisteren bijgelegd.

Verkoper baden aansprakelijk voor legionella
ALKMAAR, 24 DEC. De verkoper van bubbelbaden Jan Jong Holding is aansprakelijk voor de legionella-epidemie die februari dit jaar uitbrak op de Westfriese Flora in Bovenkarspel. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar gisteren bepaald. In de bubbelbaden van Jong, standhouder op de Westfriese Flora, werd de legionellabacterie aangetroffen.

Air Holland maakt doorstart
SCHIPHOL, 24 DEC. Luchtvaartmaatschappij Air Holland maakt voor de tweede keer in haar bestaan een doorstart. Een groep investeerders, waaronder Van der Valk (horeca, toerisme), zet vanuit het faillissement de charteractiviteiten van Air Holland voort met twee vliegtuigen. Van de 370 personeelsleden van het oude Air Holland gaan er 120 mee naar het nieuwe bedrijf.

Frankrijk wacht op aanspoelen olie
ROTTERDAM, 24 DEC. Meer dan duizend vrijwilligers en militairen staan klaar om met Kerstmis de ruwe olie die de Franse kust tussen Nantes en Brest bedreigt te bestrijden. Gespecialiseerde bedrijven trachten de 15.000 ton olie die op 12 december uit de gezonken Maltese tanker Erika stroomde op zee te ruimen, maar stormachtige wind bemoeilijkt dit.

Onderzoek naar doden Tsjetsjenië
MOSKOU, 24 DEC. De Russische opperbevelhebber Anatoli Kvasjnin laat onderzoek verrichten naar de moord op tientallen dorpelingen in het Tsjetsjeense dorp Alchan-Joert, zo meldt persbureau Interfax. De Russische vice-premier Nikolai Kosjman ontkende de slachtpartij gisteren nog.

Militairen maken amok in Ivoorkust
ABIDJANB, 24 DEC. In Ivoorkust is gisteren rebellie uitgebroken in het regeringsleger. Muitende soldaten trokken plunderend door het zakencentrum van de hoofdstad Abidjan. De aanleiding voor de rebellie was gisteravond nog onduidelijk.

Mogelijk fraude bij energiebedrijf
ARNHEM, 24 DEC. Het Gelderse energiebedrijf Nuon houdt er rekening mee dat een aantal eigen monteurs betrokken is bij fraude met elektriciteitsmeters. De monteurs zouden tegen betaling bij de mensen thuis de meters terugdraaien.


NRC Webpagina's
24 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)