U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Defensie wijst oude asbestclaims af
Het ministerie van Defensie wijst claims van asbestslachtoffers af als de gedupeerden meer dan dertig jaar geleden werden blootgesteld aan asbest. Volgens recente studies duurt het gemiddeld dertig tot veertig jaar voordat de meest voorkomende asbestziekten optreden. Defensie beroept zich op de algemene verjaringstermijn voor schadeclaims.


E C O N O M I E :


VS: aantal werklozen op niveau 1973
Het percentage werklozen van de Amerikaanse beroepsbevolking is vorige maand gedaald tot 4,9 procent, het laagste niveau sinds 1973. Er kwamen in de Verenigde Staten 142.000 banen bij. Dat maakte het Bureau voor Arbeidsstatistiek gisteren bekend.

Shell staat open voor externe toetsing beleid
Oliemaatschappij Shell stelt zich open voor een externe, maatschappelijke toetsing of haar nieuwe gedragscode goed wordt toegepast. ,,Dat is een vanzelfsprekendheid'', zegt president-directeur drs. C.A.J. Herkströter van de Koninklijke/ Shell Groep in een ronde-tafelgesprek georganiseerd door NRC Handelsblad met P. Rosenmöller, voorzitter van de GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer en oud-premier drs. R.F.M. Lubbers, hoogleraar Globalisering aan de Katholieke Universiteit van Brabant en de Harvard University in Boston.


H O O F D A R T I K E L :


Gekleurde scholen
Onderwijs geldt als een van de belangrijkste instrumenten voor sociale en economische emancipatie. De samenstelling van het 'paarse' kabinet is een treffend voorbeeld van het succes van dit langgekoesterde beleid. Gestudeerde zonen en dochters van bijvoorbeeld een timmerman, een kolenboer, een kapper, een molenaar en een middenstander bekleden ministersposten.


S P O R T :


Een trainer die geen concessies doet
Bij hun eerste ontmoeting zag Martin Jol Roda-bestuurslid Nol Hendriks bidden voor het eten. Dat kan nooit een slecht mens zijn, dacht de trainer en hij tekende een contract bij de Limburgse voetbalclub. Donderdag staat Jol met Roda JC in de bekerfinale tegen Heerenveen.


C O L U M N :


Down

NRC Webpagina's
3 MEI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)