U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Europese topambtenaren adviseren hardere aanpak misdaad
De Europese Unie moet zichzelf beter teweerstellen tegen de internationale georganiseerde misdaad. De lidstaten reageren te langzaam op grootschalige criminele activiteiten. Ze lopen ,,bijna altijd een stap achter''. Dit schrijft de 'High Level Group', een groep van Europese topambtenaren van Justitie, in een Actieplan tegen de georganiseerde misdaad. De groep, onder leiding van de Nederlandse directeur-generaal van Justitie J. Demmink, doet dertig aanbevelingen voor een efficiëntere criminaliteitsbestrijding.


E C O N O M I E :


'Geef OR stem in besteding van de winst'
Ondernemingsraden moeten inspraak krijgen in de besteding van de winst uit een onderneming. Er tekent zich een meerderheid in de Tweede Kamer af voor dit standpunt. De fracties van CDA en VVD zijn net als wergeverorganisaties fel tegen het voorstel.


H O O F D A R T I K E L :


Onze taal
ARTIKEL TWEE van de grondwet luidt dat de wet regelt wie Nederlander is. Maar nergens staat dat voor de Nederlandse burgers het Nederlands de officiële taal is. De grondwet spreekt zich wel uit over de zorg van de overheid voor werkgelegenheid, bijstand, bewoonbaarheid, volksgezondheid, culturele ontplooiing en onderwijs - maar niet over de Nederlandse taal.


S P O R T :


Jonge zwarte winnaar Woods: 'Golf is cool'
Als hij de achttiende green op komt lopen, is Tiger Woods opeens weer een jongetje met een glimlach van oor tot oor. Liefhebber van computerspelletjes, hamburgers en aardbeien-milkshakes. Een student die vorig jaar hele nachten doorwerkte om zijn tentamens te halen.


NRC Webpagina's
14 APRIL 1997

Autolease Holland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)