U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

M. Oostveen wint Gouden Pennetje met interviews
Margriet Oostveen, redacteur van NRC Handelsblad, heeft het Gouden Pennetje voor 1996 gewonnen, een aanmoedigingsprijs voor jong journalistiek talent.



Internet geen vrijplaats voor supporters Het wereldwijde computernetwerk Internet blijkt ook door vechtlustige voetbalsupporters te worden gebruikt. De politie heeft vorige week bij twee Internetbedrijven de namen opgevraagd van auteurs van een aantal racistische berichten.



Winnaar van de Israel-prijs 'is racistisch'
De Israelische president, Ezer Weizman, staat volledig aan de kant van de Ethiopische joden die op het ogenblik storm lopen tegen de toekenning van de prestigieuze Israel-prijs aan de 79-jarige journalist Shmuel Shnitzer.



Maandblad los van Fonds
Het literaire tijdschrift Hollands Maandblad verbreekt de banden met het Nederlands Literair Produktie- en Vertalingen Fonds. 'Een handvol' sponsors en donateurs, waaronder NOG Verzekeringen, garandeert de komende jaren het voortbestaan van het tijdschrift.



François Schuiten ontwerpt Gronings stripmuseum
De tekeningen van de Belgische striptekenaar François Schuiten zullen de basis vormen voor een stripmuseum in Groningen.



HAL en W. Sijthoff kopen Het Financieele Dagblad
De Nederlandse zakenkrant Het Financieele Dagblad komt in handen van de investeringsmaatschappij HAL Investments en van Willem Sijthoff, een achterneef van de huidige eigenaar Hendrik Sijthoff. Dat heeft Het Financieele Dagblad (FD) afgelopen weekeinde bekendgemaakt.



NRC Webpagina's
14 APRIL 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)