U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


Gay Games 1998

Nieuws
Achtergronden
Opinie
Agenda
Links'Iedereen deelde in enthousiasme'
Ontslagen als directeur van de Gay Games, verantwoordelijk gehouden voor het miljoenentekort. Marc Janssens trekt het boetekleed aan.

Directeur Gay Games: ook anderen schuldig
AMSTERDAM, 19 AUG. De ontslagen directeur van de Gay Games, Marc Janssens, vindt dat zowel het bestuur als accountantskantoor KPMG medeverantwoordelijk zijn voor het miljoenenverlies.

Aan Gay Games surseance verleend
AMSTERDAM, 14 AUG. Het verwachte tekort van de Stichting Gay Games is opnieuw opgelopen, nu tot zes miljoen gulden. Het bestuur van de stichting heeft gisteren surseance van betaling aangevraagd. Vanmorgen zijn M. Wolters en L. van Eeghen van advocatenkantoor Hocker Rueb & Doeleman in Amsterdam aangesteld als bewindvoerders.

Voorzitter van Gay Games treedt terug na debacle
11 AUG. De voorzitter van het bestuur van Stichting Gay Games, voormalig VVD-Kamerlid L. Rempt, is gisteren afgetreden. Haar functie wordt overgenomen door bestuurslid P. Segaar die de onderhandelingen met de gemeente Amsterdam voerde over financiČle steun aan de homospelen. Rempt blijft lid van het bestuur.

Gay Games een leuk maar ook duur feest
Amsterdammers en dagjesmensen mengden zich de afgelopen week tussen de deelnemers van de Gay Games. Een geïntegreerd feest, maar de homo's waren één keer duidelijk in de meerderheid.

Amsterdam schat tekort Gay Games op 4,8 mln
6 AUG. De gemeente Amsterdam verwacht dat de Gay Games een verlies zullen leiden van 4,8 miljoen gulden, ruim een derde van de oorspronkelijke begroting. Dit valt op te maken uit een brief van burgemeester S. Patijn aan de Amsterdamse gemeenteraad.

'Openbare training' op het ijs bij wijze van demonstratie
6 AUG. Edward van Campen gaat als een clown over het ijs. Eerst met een vrolijk beschilderd masker. Halverwege de kür komt er een somber gezicht onder tevoorschijn. Zittend op zijn knieën eindigt hij zijn oefening. Het publiek springt op en juicht hem minutenlang toe.

Amsterdam redt Gay Games
AMSTERDAM, 4 AUG. De gemeente Amsterdam heeft de organisatie van de Gay Games een overbruggingskrediet ter beschikking gesteld van vijf miljoen gulden om het evenement te redden. Hiermee loopt de gemeente het risico op te draaien voor een verlies van twee tot vier miljoen gulden dat de Stichting Gay Games naar verwachting zal lijden.

Amsterdam wil debacle Gay Games voorkomen
De twee voorgaande edities van de Gay Games eindigden in een faillissement. In Amsterdam dreigt nu hetzelfde te gebeuren. Voorlopig is de gemeente Amsterdam in het financiele gat gesprongen. ,,Het is feest in de stad en dat moet doorgaan.''

Games ontregeld door kapotte tram
AMSTERDAM, 4 AUG. Twee gebroken bovenleidingen hebben het tramverkeer in bijna de hele de Amsterdamse binnenstad gisteren ongeveer twee uur platgelegd. Tramlijnen op het traject Overtoom, Kinkerstraat, Marnixstraat, Bilderdijkstraat en het Leidseplein konden rond het middaguur niet meer rijden. Door oververhitting van de elektriciteitsleiding viel ook een van de alternatieve routes uit. Hierdoor was het voor bezoekers en deelnemers van de Gay Games ingewikkeld om een aantal sportlocaties te bereiken. (ANP)

Homofeest met tegenslag
AMSTERDAM, 3 AUG. Een directeur die op non-actief is gezet, een dreigend financieel debacle, organisatorische problemen en het afgelasten van het kunstschaatsen hebben het eerste weekend van de Gay Games in Amsterdam overschaduwd.

Games blijven bloot
3 AUG. Tweehonderd strippende mannen in strakke marinepakjes, wiegelende travestieten, swingende leernichten, heftig vrijende lesbiennes. Amsterdam staat er deze week extravagant en gekleurd op.

Lekker veel sporten en cultureel doen
AMSTERDAM, 1 AUG. Tijdens de Gay Games, vanaf vandaag in Amsterdam, heeft ieder zo zijn eigen adagium. Respect voor de homo is een uitgangspunt. Maar 'héél véél feesten' ook. Gaan g-strings en begrip kweken samen?

Gay Games beginnen als spektakel
Feest in Escape, AmsterdamAMSTERDAM, 1 AUG. The Gay Games are in town. Een bonte stoet van homoseksuelen trekt vanmiddag al op 120 boten door de Amsterdamse grachten. Vanavond begint het openingsspektakel in de Amsterdamse ArenA, met ruim 15.000 deelnemers uit 66 landen. Dan wordt de officiële Gay Games-hymne gezongen ('The rhythm of the rainbow, eight days of pride').

Bijbetalen voor bezoek Gay Games
AMSTERDAM, 31 JULI. Vierhonderd Amerikaanse toeristen die voor het merendeel vandaag in Amsterdam arriveren voor de Gay Games, komen voor een pijnlijke verrassing te staan. Ze moeten bij aankomst bedragen van zevenhonderd tot duizend gulden extra neertellen bovenop de door hen al betaalde reissom.

Directeur Gay Games in opspraak
AMSTERDAM, 30 JULI. Twee dagen voor de start van de Gay Games is de directeur van het evenement, M. Janssens, in opspraak geraakt. Janssens ontloopt al vijf jaar een schuld van 4,5 miljoen gulden aan de belastingdienst en ABN Amro, zo meldt het Algemeen Dagblad vanmorgen.

Gay Games dreigt met kort geding wegens veto
AMSTERDAM, 29 JULI. ,,We dreigen, ja. Maar met pijn in het hart.'' P. van Ieperen, woordvoerder van de Gay Games, kan het woord 'kort geding' nauwelijks zonder zucht uitspreken.

NOS zendt Gay Games uit
HILVERSUM, 27 JULI. De NOS besteedt uitgebreid aandacht aan de Gay Games, die van 1 tot en met 8 augustus in Amsterdam worden gehouden. De openingsceremonie van de spelen is rechtstreeks te zien op TV2. Op dinsdag 4 en donderdag 6 augustus zendt de NOS sa menvattingen van de sportwedstrijden en van de culturele manifestaties uit. Het NOS-journaal zal iedere avond over de spelen berichten. (ANP)

Gay Games niet erkend
De Internationale Schaatsunie (ISU) volhardt in haar weigering het kunstrijden tijdens de Gay Games te erkennen als officieel evenement.

Schaatsunie wil homo's uitsluiten
AMSTERDAM, 23 JULI. De Internationale Schaatsunie (ISU) heeft in een brief aan de organisatie van de Gay Games gedreigd alle deelnemers aan het kunstrijden van verdere deelname aan internationale schaatswedstrijden uit te sluiten. De sanctie zal ongeveer twintig deelnemers en negen scheidsrechters treffen. Als het kunstrijden zou worden afgelast, verwacht de organisatie van de Gay Games een schadepost van een kwart miljoen gulden.

Ajax speelt niet tegen homo's
Ajax heeft een geplande ontmoeting tussen het eerste elftal en twee voetbalteams die aan de Gay Games in Amsterdam zullen deelnemen, afgeblazen. De voetbalclub heeft d at gisteravond laten weten.

Patijn handhaaft verbod toernooi
AMSTERDAM, 28 MEI. Burgemeester Patijn van Amsterdam handhaaft het verbod voor het voetbaltoernooi dat op 4 en 5 augustus in de Arena was gepland. Stadion-directeur Gaasterland probeerde Patijn gisteren tevergeefs op andere gedachten te brengen. Volgens d e burgemeester kan hij wegens de drukbezochte Gay Games in dezelfde periode over onvoldoende agenten beschikken. (ANP)

Toernooi Ajax wijkt voor Gay Games
De Amsterdamse burgemeester Patijn geeft geen toestemming voor een internationaal voetbaltoernooi op 4 en 5 augustus in de Arena.

Evangelisten willen homo's bekeren
De christelijke organisatie Jeugd met een Opdracht zal de deelnemers aan de Gay Games, deze zomer in Amsterdam, proberen te bekeren tot het christelijk geloof.

Amsterdam maakt zich op voor deelnemers aan Gay Games
De initiatiefnemers van de Gay Games in Amsterdam zien dit festijn voor homoseksuele mannen en vrouwen niet als stap terug in de emancipatie. , ,Segregatie is de beste vorm van integratie.''

NRC Webpagina's
24 AUGUSTUS 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) AUGUSTUS 1998