U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Yahoo weert toch nazi-voorwerpen
Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo verbiedt vanaf volgende week de veiling van nazi-voorwerpen op zijn webpagina's. Advocaat Michael Traynor kondigde dat gisteren namens Yahoo aan.

Tv Praag: politiek vindt geen oplossing
De leiders van de vier belangrijkste politieke partijen in Tsjechië hebben gisteren geen oplossing kunnen vinden voor het conflict bij de Tsjechische televisie.

Letsbuyit krijgt tijdelijk surseance
Letsbuyit.com heeft van de rechter uitstel van betaling gekregen tot medio maart. De waarde van het aandeel van het internetbedrijf, dat een beursnotering in Frankfurt heeft, is gisteren gehalveerd tot 0,55 euro (1,21 gulden).

Chatters zijn minuut stil om overleden 'Klompje'
Op internet vinden steeds meer mensen een mogelijkheid uiting te geven aan hun gevoelens. Na de vuurwerkramp in Enschede ontstonden online condoleanceregisters, hetzelfde gebeurt nu naar aanleiding van de brand in Het Hemeltje.

Telia naar de rechter om licentie UMTS te eisen
Telecombedrijf Telia gaat deze week in beroep tegen de verrassende beslissing van de Zweedse telecomautoriteit om de belangrijkste operator van het land geen vergunning voor geavanceerde mobiele telefonie (UMTS) toe te kennen. Dat heeft een woordvoerder van Telia vanochtend bevestigd.

Een footprint in Afrika
Dat wereldwijd honderden miljoenen huishoudens honderden miljoenen bits per seconde binnenkrijgen via een satelliet en een schoteltje op hun dak of balkon geldt inmiddels als normaal, maar het bericht dat ze via de omgekeerde weg ook naar satellieten kunnen zenden is nog niet overal ontvangen.

Wegener: hogere kosten krantensector
De dagbladsector wacht in 2001 aanzienlijke kostenverhogingen doordat zowel de CAO-lonen als de distributiekosten flink zullen stijgen. Dat verwacht bestuursvoorzitter J. Houwert van Wegener, de grootste uitgever van regionale kranten in Nederland. Houwert verwacht ook een forse stijging van de papierprijs, zo zei hij gisteren tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Hij wilde zich nog niet wagen aan prognoses van omzet en resultaat voor het nieuwe jaar. Voor 2000 blijft Wegener bij eerder uitgesproken verwachtingen. De omzet ligt op ruim 2,1 miljard gulden. De nettowinst, voor aftrek goodwill en voor buitengewone baten, zal "aanzienlijk" stijgen, ofwel met 30 tot 45 procent. In 1999 kwam de nettowinst uit op bijna 102 miljoen gulden. Het concern publiceert op 15 maart de jaarcijfers. (ANP)

Miljoenclaims op komst tegen EM.TV
Het Duitse mediabedrijf EM.TV, zijn bestuursvoorzitter Thomas Haffa en diens broer Florian Haffa kunnen miljoenenclaims tegemoet zien. Volgens de Duitstalige uitgave van de Financial Times kunnen rond de honderd gedupeerde beleggers al deze week met een eis tot schadevergoeding komen van 5 miljoen mark (5,6 miljoen gulden). Een tweede groep zal volgens de zakenkrant later deze maand een claim van 2 miljoen mark indienen. Er hebben zich inmiddels al meer dan 400 beleggers aangemeld. De gebroeders Haffa zouden zich schuldig hebben gemaakt aan wanbeleid en een te gunstige gang van zaken hebben weergegeven. EM.TV is door miljardenovernames in de problemen gekomen. De beleggers voelen zich gedupeerd door de scherpe koersdaling van hun aandelen. (DPA)

Forse groei chipverkoop in 2000
De verkoop van halfgeleiders over de hele wereld is vorig jaar toegenomen met 31 procent tot 222,1 miljard dollar (518 miljard gulden). Dit jaar zal de groei afnemen tot 20 25 procent, zo verwacht het Amerikaanse marktonderzoeksbureau Dataquest. In het laatste kwartaal van 2000 deed zich al een groeivertraging voor, met name in de Verenigde Staten. Maar volgens Dataquest-analist Joe d'Elia is er geen reden voor somberheid. De vraag naar personal computers wordt wat minder uitbundig en verder is er sprake van een normale correctie van de voorraden van andere producten waarin chips worden gebruikt, zoals telefoons en internetapparatuur. De groei van vorig jaar werd vooral gedragen door zaktelefoons, organizers (elektronische agenda's) en internet. (ANP)

France Telecom vergroot belang Egypte
France Telecom heeft voor 252 miljoen dollar (589 miljoen gulden) zijn belang in het Egyptische houdstermaatschappij Mobinil verhoogd van 46,1 naar 71,25 procent. Mobilnil is meerderheidsaandeelhouder van het mobiele telefoniebedrijf ECMS. Het Franse concern neemt het belang over van het Amerikaanse concern Motorola. (AP)


Voor kleine kinderen is er vaak niets ergers dan het verliezen van een knuffel. En zoals er inmiddels op internet sites zijn om weggelopen huisdieren terug te vinden, is er ook een website om verloren knuffeldieren terug te vinden. De KnuffelKwijtSite somt de verloren knuffels op, met uiterlijke kenmerken en de plek waar ze zijn verloren. Vinders kunnen een e-mail sturen om zo kind en knuffel te herenigen. (http://home.hetnet.nl/~knuffelkwijtsijt)

NRC Webpagina's
3 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad