U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Letsbuyit krijgt tijdelijk surseance

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 3 JAN. Letsbuyit.com heeft van de rechter uitstel van betaling gekregen tot medio maart. De waarde van het aandeel van het internetbedrijf, dat een beursnotering in Frankfurt heeft, is gisteren gehalveerd tot 0,55 euro (1,21 gulden).

De rechter heeft twee bewindvoerders aangesteld die zich over de financiële positie van het bedrijf zullen buigen. De bewindvoerders praten op dit moment met het topmanagement. Dat heeft de directeur voor de Benelux, Ernst Bökenkamp, vanochtend gezegd. Bökenkamp verwacht dat de twee maanden uitstel voldoende zijn om "mooie dingen" te kunnen doen.

Letsbuyit.com, dat statuair in Nederland is gevestigd maar vanuit Londen wordt bestuurd, had vorige week om surseance gevraagd om zich te beschermen tegen schuldeisers. Het bedrijf haalde in juli 66 miljoen euro (ruim 145 miljoen gulden) op met een beursgang. Daarvan is momenteel nog 12 miljoen euro (33 miljoen gulden) over, aldus de Britse zakenkrant Financial Times. Letsbuyit.com zou de afgelopen drie maanden 30 miljoen dollar hebben uitgegeven, mede als gevolg van de kerstdrukte. Het bedrijf, dat voor grote groepen consumenten kortingen bedingt bij groothandelaren en producenten, zou financieel nog drie maanden vooruit kunnen.

"Het geld is nog niet op", zegt Bökenkamp. "Het is niet zo dat we met de rug tegen de muur staan." Volgens Bökenkamp is een overname van Letsbuyit.com een serieuze mogelijkheid. "Een nieuwe aandelenemissie is gezien het slechte beursklimaat uitgesloten. Een andere mogelijkheid is een nieuwe financieringsronde, maar ik kan me niet voorstellen dat een partij er alleen instapt. Het wordt dan waarschijnlijk een consortium en dat vergt tijd." Het bedrijf is voor 6 procent in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappijen Nesbic (Fortis) en Gilde Investments (Rabobank).

Het bestuur van de Neuer Markt in Frankfurt liet gisteren de handel in aandelen van Letsbuyit.com hervatten nadat deze vorige week vrijdag was geschorst. Het beursbestuur besloot hiertoe ondanks het moratorium dat voor Letsbuyit.com geldt. Zo'n combinatie van factoren leidt vaak tot een koersval. De beurskoers van Letsbuyit.com bereikte gisteren een dieptepunt van 0,40 euro. Het bedrijf is destijds voor 3,50 euro naar de beurs gegaan. Vanochtend was het aandeel 0,51 euro waard, een verlies van 0,04 euro ten opzichte van de slotkoers gisteren.

NRC Webpagina's
3 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad