U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Verdenking tegen baas Het Hemeltje
Tegen de eigenaar en uitbater van het Volendamse café Het Hemeltje bestaan verdenkingen dat hij gemeentelijke vergunningen en aanwijzingen op het gebied van brandvoorschriften "niet adequaat heeft nageleefd".

Vakbonden en NS bereiken akkoord
FNV Bondgenoten en de CNV Bedrijvenbond hebben met de verkeersleiding van NS in de regio noordoosten een akkoord bereikt over de samenvoeging van verkeersposten.

'Saai' beleggen loonde in slecht beursjaar 2000
Hoe minder avontuurlijk de belegging, hoe beter die loonde in het jaar 2000. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanmorgen publiceerde. Nederlandse staatsobligaties vormden veruit de beste belegging bij het minste risico, met een rendement van 6,6 procent.

Weer enige hoop na beloftes van Yasser Arafat
De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft volgens berichten uit Washington de Amerikaanse president Clinton vannacht toegezegd te zullen toezien op het beëindigen van aanvallen op Israëlische burgers en militairen. Palestijnen die dit bevel negeren, zullen worden gearresteerd. Ook zal Arafat zijn veiligheidsdiensten opdracht geven de samenwerking met Israël te herstellen.

VN-soldaat sterft aan leukemie
In Italië blijkt een zesde soldaat die heeft deelgenomen aan vredesmissies in Bosnië en Kosovo, aan leukemie te zijn overleden. Kabinet en legertop worden ervan beschuldigd de gezondheidsrisico's van onder andere het gebruik van munitie met verarmd uranium te hebben onderschat.

Kabinet van Bush helemaal rond
Met de aanwijzing van een Democraat, een Aziatische Amerikaan en een latino heeft George W. Bush zijn regeringsformatie voltooid. De regering, volgens de meeste commentatoren van conservatieve signatuur, telt leden van een groot aantal etnische groeperingen in de VS.

Puerto Rico wil losser van VS
De nieuwe gouverneur van het Amerikaanse eiland Puerto Rico, Sila Calderon, wil een lossere band met Washington. Calderon zei dit gisteren bij haar beëdiging als eerste vrouwelijke gouverneur van het eiland.

Gronings vervoer krijgt tripperpas
De strippenkaart voor het openbaar vervoer in Groningen wordt maandag vervangen door een digitale 'tripperpas'. Deze pas registreert precies waar een reiziger in- en uitstapt. De kosten van de rit worden automatisch verrekend.

Hans Simons exit
De Rotterdamse havenwethouder Hans Simons (PvdA) neemt ontslag. Per 1 april wordt hij voorzitter van de raad van bestuur van het Instituut voor Zorg en Welzijn.

Geen nazi-spullen
Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo verbiedt vanaf volgende week de veiling van nazi-voorwerpen op zijn webpagina's

Wind en regen
Morgen perioden met regen, in het westen af en toe droog. Maxima tussen 8 en 10 graden. Matige tot krachtige zuidwestenwind. Vooruitzichten tot en met dinsdag: Wisselvallig en zacht. Perioden met buiige regen, af en toe wat zon.


NRC Webpagina's
3 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad