U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

R A D I O :
De wereld in twintig minuten
275.000 mensen laten zich elke dag in 20 minuten bijpraten over het laatste nieuws door Business Nieuws Radio. Onlangs verwisselde de nieuwszender, die sinds kort winstgevend is, van eigenaar.


T V   V O O R A F :


Wanhoop omgetoverd tot humor
"Deze man die met liefde over bier schrijft en over de vreugde om bier te drinken, moet een heel goed mens zijn", zegt de dronken muzikant Jósef Cécil aan het begin van de documentaire Het leven is overal over zijn eerste ontmoeting met de Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal (1914-1997).


T V   V O O R A F :


Op de drempel van het paradijs
Trage beelden van een vliegveld. Een Vlaamse stem die zonder een spoor van emotie het radionieuws leest. "Op Zaventem zijn twee dode kinderen gevonden in het landingsgestel van een Sabena-vliegtuig uit Afrika. Ze zijn wellicht doodgevoren in de lucht."


F I L M   V O O R A F :


Boogie nights
Boogie Nights opent met een shot van ruim drie minuten. De camera scheert over straat, gaat een discotheek binnen, zwenkt over de dansvloer en vervoegt zich juist op tijd bij de hoofdpersonen om hun hele gesprek te kunnen volgen. Deze wervelende kennismaking met pornoregisseur Jack Horner (Burt Reynolds) en zijn entourage, staat model voor de film als geheel.


NRC Webpagina's
25 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad