U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Etenstijd in ramadan per SMS gemeld
Iedere moslim die zich vanaf volgende week houdt aan de voorschriften van de islamitische vastenmaand ramadan, kan zich met ingang van maandag inschrijven voor een short message service (SMS) van Maghreb.nl. Dit Marokkaanse lifestylemagazine op internet stuurt dan elke dag een lijstje met de standaard gebeds- en etenstijden.

De wereld in twintig minuten
275.000 mensen laten zich elke dag in 20 minuten bijpraten over het laatste nieuws door Business Nieuws Radio. Onlangs verwisselde de nieuwszender, die sinds kort winstgevend is, van eigenaar.

CDA wil geen duurdere kabel
Het CDA wil dat staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) ingrijpt, nu een abonnement op de kabel fors duurder dreigt te worden. Tweede- Kamerlid Atsma wil mondelinge vragen stellen na berichten dat de gemiddelde prijs van een abonnement stijgt van 22 gulden naar 30 gulden per maand. (ANP)

Parool
Erik van Gruijthuijsen volgt Matthijs van Nieuwkerk op als hoofdredacteur van de Amsterdamse krant Het Parool. Het blad heeft dat gisteren laten weten. De redactie van de krant schaarde zich donderdag unaniem achter de voordracht van de selectiecommissie. Van Gruijthuijsen (40) is sinds 1988 in dienst van Het Parool. In 1998 werd hij adjunct-hoofdredacteur.

Personeel Vlaamse zakenkrant in verzet
Het personeel van de Belgische zakenkrant De Financieel Economische Tijd en haar uitgeversmaatschappij Tijd verzet zich tegen de voorgenomen verkoop van het bedrijf. De ondernemingsraad heeft dit laten weten aan de raad van bestuur. Tot de overnamekandidaten behoort het Nederlandse Financieele Dagblad, in alliantie met de Belgische krantenuitgever VUM en het Noorse Shipsted. Ook een combinatie van de Belgische uitgevers De Persgroep en Roularta hebben belangstelling, evenals de Belgische uitgever Biblo en de Belgische investeringsmaatschappij De Beukelaar. De oprichter van Tijd, de werkgeversorganisatie Vlaams Economisch Verbond (VEV), heeft laten weten dat de verkoop geen noodzaak is. VEV heeft 46 procent van de aandelen in handen. (ANP, Belga)


Wie nog Sinterklaascadeaus wil bestellen op internet, moet snel zijn. De meeste webwinkels nemen maandag en dinsdag nog orders aan voor bezorging voor 5 december. Wie op zoek is naar ideeën kan bij webwarenhuis Hot Orange een aantal kenmerken van degene voor wie het pakje bestemd is invoeren in de 'cadeauzoeker'. Een serie cadeautips volgt. Voor een hippe vrouw beveelt Hot-Orange bijvoorbeeld een palmtop aan. Een carrièregerichte man kan je beter een thermoskan cadeau doen. Wie haast heeft, kan winkelen in de 'last minute shop', waar Hot Orange producten aanbiedt die razendsnel bezorgd kunnen worden. Macropolis, eveneens een warenhuis op internet, verzamelt op zijn website een uitgebreide verzameling links naar webwinkels om productenprijzen te vergelijken. Bij De Winkel zijn alle Sinterklaascadeaus handig ingedeeld in prijsklasses.

(www.hot-orange.com, www.macropolis.nl, www.dewinkel.nl)

NRC Webpagina's
25 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad