U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Klimaattop zonder beoogd akkoord
De 180 deelnemende landen aan de VN-klimaatconferentie in Den Haag hebben gisteravond hun ambitie voor een verreikend en gedetailleerd akkoord over de beperking van broeikasgassen laten varen.

'PvdA schopte Suriname eruit'
De PvdA-ministers Den Uyl en Pronk hebben de soevereiniteitsoverdracht van Suriname, vandaag precies 25 jaar geleden, in het kabinet-Den Uyl doorgedrukt. Dat verwijten de toenmalige ministers Lubbers en Van der Stee (allebei KVP) hun oud-collega's in het boek Knellende Koninkrijksbanden. Het Nederlandse dekolonisatiebeleid in de Caraïben, 1940-2000. Het boek is in opdracht van de regering geschreven door Gert Oostindie en Inge Klinkers en moet binnenkort verschijnen.

'Nederland heeft ons vernederd'
Surinamers in Amsterdam herdenken en vieren dat hun land 25 jaar geleden een zelfstandige republiek werd.

Ook Duitse koeien besmet met BSE
Voor het eerst is ook bij Duitse runderen de gekkekoeienziekte (BSE) geconstateerd. Dat is gisteren bekend geworden. In Duitsland, dat leek gevrijwaard van het BSE-gevaar, is geschokt gereageerd. De Duitse regering heeft voor vandaag een spoedvergadering belegd.

Bolkestein vindt Den Haag te vaag over Europa
Eurocommissaris F. Bolkestein vindt dat de Nederlandse regering te vaag en te afwachtend is over de toekomst van Europa. Nederland zou zich moeten inzetten voor instandhouding van een 'globale balans' tussen de grote en de kleine lidstaten.

Verkiezingen VS naar federale hof
Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington mengt zich in de controverse over de presidentsverkiezingen. Het Hof neemt op 1 december het hoger beroep in behandeling van George W. Bush tegen de uitspraak van het hoogste hof van Florida dat handmatig hertellen van stemmen is toegestaan.

Bescherming voor klokkenluider
Ambtenaren bij het rijk die misstanden binnen hun organisatie aan de kaak willen stellen, zogeheten klokkenluiders, genieten vanaf 1 januari 2001 bescherming. Daartoe heeft het kabinet gisteren besloten.

Begemann Groep heft zich op
Het industriële conglomeraat Koninklijke Begemann Groep heft zichzelf op. Het door zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen opgerichte concern kan onvoldoende financiers vinden voor zijn activiteiten.

Kohl betaalt met boek zijn schulden
De voormalige Duitse bondskanselier Kohl wil de opbrengst van zijn dagboek gebruiken voor betaling van zijn advocaten en om zijn zaak met justitie te schikken. Dat zei hij bij de presentatie van zijn boek.

Geen subsidie voor De Appel
Het kabinet steunt staatssecretaris Van der Ploeg bij zijn weigering om het Haagse toneelgezelschap De Appel subsidie te verlenen. De Tweede Kamer nam een motie aan waarin voortzetting van de subsidie werd bepleit. Van der Ploeg voert die motie niet uit.

Dialoog Balkan
Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Joegoslavië, Albanië en Macedonië zullen een politieke dialoog aangaan. Dat hebben ze gisteren beloofd tijdens een top met de Europese Unie.

Af en toe zon
Vandaag in het oosten droog en af en toe zon. In de ochtend in het westen en noordwesten kans op een bui. Maxima rond 8 graden bij een matige, aan zee krachtige zuidelijke wind. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: Wisselvallig met van tijd tot tijd buien. Aanhoudend zacht.


NRC Webpagina's
25 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad