U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Over de positie van Marokkaanse jongeren die vaak als crimineel worden afgeschilderd. Antropoloog Frank van Gemert praat overhet verband tussen criminaliteit, scholing en de thuissituatie. Verder een reportage over de knokkelkoorts en het Medisch Comité Nederland-Vietnam. Radio 5, 14.02-15. 00u.

Nederlandse componisten. Portret van componist, ingenieur en avant-gardist Henk Badings. Radio 5, 15.02-16.00u.

Faros. Onder meer een gesprek met bioloog Ludo Hellemans die een vertaling maakte van de eerste uitgave in 1859 van On the origin of species van Charles Darwin. Radio 5, 16.02-17.00u.

Volgspot-live. Optreden van de Limburgse zanger Ton Engels, de close-harmonygroep Montezuma's Revenge, Normaal en de cabaretier Ernst van der Pasch. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Special rond de Amerikaanse arrangeur, filmcomponist en songschrijver Johnny Mandel, die deze week 75 jaar werd. Hij werkte voor o.a. Frank Sinatra, Michael Jackson, Miles Davis en Chet Baker. In 1965 kreeg hij een Oscar voor 'The Shadow Of Your Smile' uit de film The Sandpiper. Radio 1, 0.04-2.00u.

ZONDAG

OVT. Na Wilfred Lionarons van de Weekkrant Suriname een gesprek met historicus Hans de Valk over de D66- plannen om de diplomatieke relaties met het Vaticaan te verbreken. In het tweede uur o.m. het verdronken eiland in de Oosterschelde en het slot van een tweeluik over suikerfabrieken van de Handelsvereninging Amsterdam. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. O.a. een gesprek met Martin Broek over de vooraanstaande rol van Nederland in de wereldwijde wapenhandel, vakbonden in Wit-Rusland, 25 jaar onafhankelijk Suriname en projecthulp voor vrouwen op de Filippijnen. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met VVD-minister van Economische Zaken en vice-premier Annemarie Jorritsma over de sfeer binnen het Paarse kabinet, oververhitting van de economie en de gevaren van hoge looneisen. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gast is actrice en regisseuse Willeke van Ammelrooy. Verder aandacht voor de cabarettalenten van het Camerettenfestival en de nieuwe hoofdredacteur van Het Parool Erik van Gruijthuijsen recenseert de film Shaft. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met de bij Toneelgroep Amsterdam vertrekkende regisseur Gerardjan Rijnders. Radio 1, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Onder andere aandacht voor de film Biografi van documentairemaker Eline Flipse die een portret maakte van vijf levenslustige Albanezen, de verhalenbundel Het Krijgsbedrijf van dichter Jan Eijkelboom, de autobiografie van violist Theo Olof en het 12-jarige jubileum en einde van het toneelgezelschap de Trust. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
25 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad