U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hof buigt zich over anonieme bronnen
Het Amsterdamse gerechtshof heeft zich gisteren de hele dag verdiept in het journalistieke leerstuk van de anonieme bronnen.

Tabloids voeden vrees EU-paspoort
Brussel verbiedt ons snoep!, schreef een Britse tabloid-krant vorig jaar op de voorpagina. Het gaatje in de Polo Mints, populaire zwembandvormige pepermuntjes, zou in strijd zijn met een Europese richtlijn.

'Parool zoekt rustig vaarwater'
Stichting Het Parool, eigenaar van PCM Uitgevers, maakt zich zorgen om de toekomst van de kranten van PCM, maar wil zich niet losmaken uit het 1moederconcern.

WOL houdt groei en kosten in toom
World Online heeft in het afgelopen kwartaal de kosten onder controle gekregen. Daar staat tegenover dat de internetaanbieder in de maanden juli tot en met september nauwelijks is gegroeid.

Docomo in alliantie met AT&T
NTT Docomo, het grootste mobiele telefoonbedrijf van Japan, wil een belang in AT&T Wireless, de beursgenoteerde mobiele telefoniegroep van het Amerikaanse telecombedrijf AT&T.

Microsoft: geen schade door kraak
Het interne computernetwerk van Microsoft is mogelijk gekraakt vanaf de thuiscomputer van een medewerker. De kraak duurde twaalf dagen, minder lang dan aanvankelijk door Microsoft werd aangenomen, en er is geen ernstige schade aangericht. Dat heeft een woordvoerder van de softwaremaker gisteren gezegd.

Artisticiteit vs publiekswerving
Het is een intrigerend drieluik, want die twee andere meisjes aan weerszijden van de cabaretière Lenette van Dongen - dat zijn toch geen jeugdfoto's van haar? Nee, die meisjes werden gevonden door de fotografe Annaleen Louwes. Ze zijn in eenzelfde lichtblauwe truitje voor een gele achtergrond gezet, en ze hebben in de computer dezelfde moedervlek op hun linkerwang gekregen. En gedrieën maken ze reclame voor de solovoorstelling Een echte Van Dongen die ook dit seizoen nog in het hele land op tournee is.

Minder verlies World Online
Internetaanbieder World Online (WOL), dat wordt overgenomen door het Italiaanse Tiscali, heeft het derde kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 101 miljoen euro, twintig miljoen minder dan in het tweede kwartaal. WOL wist de kosten te drukken, maar groeide de afgelopen drie maanden niet.

Britse C&W in Japan
Het Britse Cable & Wireless steekt 1,37 miljard dollar (3,6 miljard gulden) in de aanleg van een glasvezelkabelnet dat alle 47 provincies in Japan zal bestrijken. Het gaat om de grootste investering ooit van een Britse onderneming in Japan, aldus een woordvoerster van C&W in Japan. Het project zal de komende vijf jaar werk bieden aan 1.000 mensen. Het netwerk zal supersnelle diensten, zoals internet, aanbieden aan Japanse bedrijven.

Polen stelt UMTS-veiling uit
Het begin van de Poolse veiling van vergunningen voor geavanceerde mobiele telefonie (UMTS) is drie weken uitgesteld, naar 1 december. De Poolse regering wil in de veilingvoorwaarden wijzigingen aanbrengen waarop door potentiële bieders was aangedrongen. Waarnemers denken bovendien dat de regering de veiling niet wil laten samenvallen met de bekendmaking van het overheidsbudget voor 2001, gepland voor half november. Vorige week dreigden mogelijke deelnemers verstek te laten gaan als vast werd gehouden aan de huidige veilingvoorwaarden. De regering rekent op een opbrengst van minimaal 3,25 miljard euro (7,2 miljard gulden). Ze laat onder andere de eis varen dat de biedende telecombedrijven voor aanvang van de veiling een blanco cheque moeten inleveren. Deze cheque zou worden ingevuld als deelnemers het soepele verloop van de veiling in gevaar brachten. (Redactie Economie)

Virgin breidt zaken uit in Australië
De Britse Virgin Groep van Richard Branson gaat onder de naam Virgin Mobile mobiele telefoondiensten aanbieden in Australië. Na het oprichten enkele maanden geleden van de chartermaatschappij Virgin Blue, waarmee Branson in Australië de concurrentie is aangegaan met de gevestigde luchtvaarmaatschappijen, vormt de joint venture met Cable and Wireless Optus, de tweede grote deal van de Britse zakenmagnaat op de Australische markt. Het startkapitaal dat Virgin en Cable in de nieuwe onderneming steken bedraagt 200 miljoen dollar (520 miljoen gulden). In een toelichting op zijn plannen in te breken op de telecommarkt in Australië zei Branson dat het succes van Virgin Blue hem gesterkt heeft in het idee dat Australië nog steeds een groeimarkt is. (AP)


De VARA bestaat 75 jaar. De omroepvereniging viert dat op zijn site met historische fragmenten. Zo valt onder andere een interview van Nico Haasbroek met Felix Meurders uit 1977 te beluisteren over de kwaliteit van muziek op Hilversum 3. Maar ook Henk Westbroek is nogmaals te horen in een fragment uit het muziekprogramma De Popkrant. Tot één uur vannacht zendt de VARA op radio 3 een jubileumuitzending uit.
(www.vara.nl)

NRC Webpagina's
31 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad