Klik hier
Vrijdag 8 september 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Digitaal Dagboek van staatssecretaris Ybema: Bijna krijg ik minister Daftari zo ver om de gehele delegatie nat te spuiten.
Profiel: jagen op Olympisch Goud
Twijfel zaaien in @.
Misselijk van Prinses Diana en kunstzinnige hoofdpijn: de Digitale Leestafel.
Stemming: Moet het huwelijk worden opengesteld voor mensen van het gelijke geslacht?
Economie voor jou: de euro in mineur.
In het nieuws:
Dossier Enschede
Dossier Oostenrijk
Dossier Oost-Timor Dossier Shell
Dossier Telecom
Dossier World Online


NEW YORK - President Chirac van Frankrijk, zijn Chinese collega Jiang Zemin, de Russische president Poetin, de Amerikaanse president Clinton en de Britse premier Blair, van links naar rechts aan de voorste tafel, wonen in New York een lunch bij voor de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.
(Foto Reuters)

Kok: herstel gezag op Molukken
Premier Kok heeft gisteren de regering van Indonesië opgeroepen "haar autoriteit te gebruiken om op Timor en de Molukken of waar dat nodig mocht zijn, geweld te voorkomen".

'Als het moet, verklaren we Nederland de oorlog'
Koks rede voor de VN is in Molukse kring met teleurstelling ontvangen. Na de demonstratie van vanmiddag volgen acties en - wellicht - ook slachtoffers, zegt Paul Patty.

Korthals wenst onderzoek naar publicatieverbod
Minister Korthals (Justitie) wil onderzocht hebben of het mogelijk is publicatie van gegevens uit justitiële dossiers te verbieden voordat een strafzaak door de rechter wordt behandeld.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Klik hier


Krekel
Krekel
Bezuinigingstip:
loop naar de pomp

Privé-surfen: 'tijd stelen van de baas'
Werkgevers beschouwen het privé-surfen in werktijd als 'interne criminaliteit' die hen steeds meer geld kost. Werknemers wijzen juist op de vele vrije tijd die ze voor hun baas besteden.

Hef sancties op tegen Oostenrijk
De diplomatieke sancties van de veertien landen van de Europese Unie tegen mede-EU-lid Oostenrijk moeten worden opgeheven. De bilaterale sancties die in februari werden ingesteld zijn "contraproductief".

 
VN vrezen twintig doden West-Timor
Bij een nieuwe aanval door pro-Indonesische milities in West-Timor zijn naar schatting twintig mensen om het leven gekomen. Dat hebben medewerkers van de Verenigde Naties vandaag meegedeeld.

Kerncentrale Temelín is '300 procent veilig'
Oostenrijk dreigt de Tsjechische toetreding tot de EU te blokkeren als Praag de omstreden kerncentrale van Temelín opstart: Temelín is onveilig.

Nederlandse economie wacht inflatieschok
Voor het eerst sinds begin jaren negentig zal de inflatie volgend jaar oplopen tot 4 procent, terwijl de inkomens met zeker 8 procent stijgen.

Opta hekelt opzet veiling voor UMTS
De overheid heeft nauwelijks geluisterd naar onafhankelijke raadgevers en te veel naar belanghebbenden bij het ontwerp van de veiling van UMTS- frequenties deze zomer. Dat leidde tot een gebrekkig veilingontwerp.

EU-commissaris ziet oplossing transfergeschil
Europees commissaris Viviane Reding (Sport) rekent erop dat de Europese Commissie en de voetbalorganisaties FIFA en UEFA het eens worden over de transferregels. Dat zei zij gisteren in het Europees parlement.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Molukse dreiging
Ruim een halve eeuw zit ze nu al weer hier, de Molukse gemeenschap. Er is heel wat veranderd sinds de dramatische aankomst van voornamelijk oud- KNIL-militairen met hun gezinnen. Er is zeker veel veranderd sinds de treinkaping bij De Punt, die ook al weer een kwarteeuw achter ons ligt.


C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* We moesten de kip heruitvinden
Uit klei geknede kippen spelen de hoofdrol in 'Chicken Run', de eerste lange film van de Aardman- studio's. Nick Park: 'Kippen lopen net als mensen op twee benen'. Peter Lord: 'Kippen zijn de bespottelijkste dieren die ik ken'.

B O E K E N
* Uitgevers aarzelen over internetboek
Nederlandse uitgevers schrikken nog terug voor de productie van digitale boeken. De commerciële toekomst van boeken die eerst of uitsluitend op internet verschijnen is te onzeker om er op korte termijn veel geld in te investeren. Dat blijkt uit een rondgang langs grote uitgevers, die deze week hun aanbod voor het nieuwe seizoen presenteerden.

B O E K E N
* De bombarie van een integer mens
Karel Appel groeide uit van een Amsterdams jongetje in de Dapperstraat tot een international erkende schilder die rondflitst in een Thunderbird. Morgen verschijnt het boek dat de in 1999 overleden Cathérine van Houts over hem schreef.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad