U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Uitgevers aarzelen over internetboek
Nederlandse uitgevers schrikken nog terug voor de productie van digitale boeken. De commerciële toekomst van boeken die eerst of uitsluitend op internet verschijnen is te onzeker om er op korte termijn veel geld in te investeren. Dat blijkt uit een rondgang langs grote uitgevers, die deze week hun aanbod voor het nieuwe seizoen presenteerden.

Privé-surfen: 'tijd stelen van de baas'
Werkgevers beschouwen het privé-surfen in werktijd als 'interne criminaliteit' die hen steeds meer geld kost. Werknemers wijzen juist op de vele vrije tijd die ze voor hun baas besteden.

Korthals wenst onderzoek naar publicatieverbod
Minister Korthals (Justitie) wil onderzocht hebben of het mogelijk is publicatie van gegevens uit justitiële dossiers te verbieden voordat een strafzaak door de rechter wordt behandeld.

Opta hekelt opzet veiling voor UMTS
De overheid heeft nauwelijks geluisterd naar onafhankelijke raadgevers en te veel naar belanghebbenden bij het ontwerp van de veiling van UMTS-frequenties deze zomer. Dat leidde tot een gebrekkig veilingontwerp.

Koers van WOL ruim onder bod
De koers van het aandeel World Online is vanochtend nauwelijks in de richting van het bod van koper Tiscali gekomen. Gisteren werd bekend dat het Italiaanse internetbedrijf 20 euro (in eigen aandelen) biedt voor elk aandeel World Online.

Profeet krijgt Italianen stil
De zwijgzame zoon van een kruidenier uit Sardinië werd een van de rijkste mannen van Italië. Soru bouwde Tiscali op vanuit het niets.

De zeven adviseurs van de staatssecretaris
Staatssecretaris Monique De Vries (verkeer en waterstaat) onderstreept dat het ontwerp van de omstreden UMTS-veiling was gebaseerd op een groot aantal adviezen van deskundige buitenstaan- ders. Wie gaf welk advies?

De toezichthouder is boos
Als Opta-voorzitter had Jens Arnbak graag uitvoerig geraadpleegd willen worden over de omstreden UMTS-veiling. Blijkbaar luisterde de overheid liever naar KPN. 'Nederland is een zachtaardig land, waar zelden politieke consequenties worden getrokken.'

Gloednieuw speelplezier
Vorige week zondag werd in de Olympia Hall in Londen weer de grootste videogamesbeurs van Europa, de ECTS (European Computer Trade Show), gehouden. De verwachtingen waren hooggespannen, want zowel Nintendo, Sony als Microsoft komen binnenkort met nieuwe spelcomputers. Een aantal veelbelovende titels werd in Londen al getoond.

Name Space: 1 miljoen boete
Name Space moet van de rechter bijna 1 miljoen gulden betalen aan de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Name Space registreerde in het tweede kwartaal dit jaar 27.000 domeinnamen, maar betaalde niet op tijd. (ANP)

Dagbladprijs naar Volkskrant-redacteur
De Prijs voor de Dagbladjournalistiek 2000 is naar Volkskrant-journalist Michel Maas gegaan. Zijn reportages en verslaggeving over de Kosovo- crisis werden bekroond. Juryvoorzitter F. Korthals Altes reikte de prijs, een trofee en een bedrag van 10.000 gulden, gisteren uit. Ook Minka Nijhuis van Trouw werd gehuldigd tijdens de jaarvergadering van de Nederlandse Dagbladpers. Zij schreef een reeks artikelen over Oost- Timor. Als derde eindigde het Nieuwsblad van het Noorden met de millenniumserie 'De afgelopen eeuw'.

Matige koerswinst WOL
Vanmorgen had op de Amsterdamse effectenbeurs een koersklapper moeten opleveren voor World Online, maar het aandeel bleef steken op een winst van ruim 10 procent - halverwege de overnamepremie die overnemer Tiscali biedt. Groot beleggersenthousiasme over de overgang van World Online naar het Italiaanse Tiscali bleef vanmorgen uit.

Qwest schrapt 11.000 banen
Het Amerikaanse telecombedrijf Qwest Communications gaat de komende twee jaar 11.000 banen schrappen om de bedrijfsvoering te stroomlijnen na de overname van branchegenoot US West. Het gaat daarbij vooral om dubbelfuncties. Dat heeft de KPN-partner gisteren gezegd. Het concern, dat wereldwijd 29 miljoen klanten bedient, heeft nu 71.000 werknemers. Qwest nam US West in juni over voor 85 miljoen dollar (213 miljoen gulden). (AP)

ICT ziet resultaten stijgen
ICT Automatisering heeft de eerste zes maanden van 2000 de winst met 27 procent zien stijgen tot 13,4 miljoen gulden. De omzet nam met 37 procent toe tot 92,8 miljoen. Over heel het jaar verwacht het Rotterdamse bedrijf een winststijging van 25 procent. (ANP)


De bij de reislustige Nederlander welbekende 9292-site over het openbaar vervoer biedt vanaf vandaag weer gratis reisadvies aan. Na een proef, waarbij betaald moest worden voor de informatie, nam het aantal bezoekers van de site drastisch af. Op verzoek van de Consumentbond en Rover werd de proef daarom afgebroken. Het tarief voor reisadvies via de telefoonlijn blijft wel intact. De 9292- site is te vinden op het volgende webadres:
(www.9292ov.nl)

NRC Webpagina's
8 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad