U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kok haalt band aan met nieuw bewind in Suriname
Premier Kok heeft gisteren in New York "in een heel goede sfeer" overleg gevoerd met de Surinaamse vice-president Ajodhia. De ontmoeting had plaats in de marge van de driedaagse Millennium Top bij de Verenigde Naties. Het was de eerste ontmoeting op dit niveau sinds vier jaar.

Kok: herstel gezag op Molukken
Premier Kok heeft gisteren de regering van Indonesië opgeroepen "haar autoriteit te gebruiken om op Timor en de Molukken of waar dat nodig mocht zijn, geweld te voorkomen".

Uitgevers aarzelen over internetboek
Nederlandse uitgevers schrikken nog terug voor de productie van digitale boeken. De commerciële toekomst van boeken die eerst of uitsluitend op internet verschijnen is te onzeker om er op korte termijn veel geld in te investeren. Dat blijkt uit een rondgang langs grote uitgevers, die deze week hun aanbod voor het nieuwe seizoen presenteerden.

Spaanse krant: opheffen sancties Oostenrijk bepleit
De diplomatieke santies van de veertien landen van de Europese Unie tegen medelid Oostenrijk moeten worden opgeheven. Dat is volgens het Spaanse dagblad El Pais het advies van de drie 'wijzen', die op verzoek van de EU de politieke situatie in Oostenrijk hebben onderzocht. Het rapport wordt vanavond aangeboden aan de Franse president Chirac.

Vredestaak VN wordt versterkt
De vredeshandhaving door de Verenigde Naties zal worden hervormd. Er komt een krachtiger eenheid die sneller kan reageren op conflicten. De leiders van de landen in de Veiligheidsraad van de VN hebben dat gisteren besloten New York.

'Eigen marine raakte Koersk'
Een torpedo van de Russische marine heeft de kernonderzeeër Koersk op 12 augustus tot zinken gebracht. Dat staat volgens de Berliner Zeitung in een geheim rapport van de Russische veiligheidsdienst FSB.

Rusland krimpt strijdkrachten in
Rusland zal zijn strijdkrachten de komende drie jaar inkrimpen van 1,2 miljoen nu tot 800.000 man in het jaar 2003. Dat meldde gisteren het Russische militaire persbureau AVN.

VN melden 20 doden op Timor
Bij een nieuwe aanval door pro-Indonesische milities in West-Timor zijn naar schatting twintig mensen om het leven gekomen. Dat hebben VN- medewerkers vandaag gezegd.

Acties tegen brandstofprijzen steeds massaler
Frankrijk zit vrijwel dicht voor het autoverkeer door wegblokkades die nu al vijf dagen duren. Vandaag rond het middaguur waren de Franse autoriteiten en de organisaties van vrachtwagenchauffeurs nog met elkaar in gesprek over een verlaging van de accijnzen.

Opta hekelt opzet UMTS-veiling
De overheid heeft nauwelijks geluisterd naar onafhankelijke raadgevers en te veel naar belanghebbenden bij het ontwerp van de veiling van UMTS-frequenties. Dat leidde tot een gebrekkig veilingontwerp. Dat zegt J. Arnbak, voorzitter van de toezichthouder op de telecommunicatie, Opta, in NRC Handelsblad.

Overname Ahold
Ahold heeft voor 1,4 miljard euro (3,1 miljard gulden) de Spaanse supermarktketen Superdiplo overgenomen. Daarmee stijgt de omzet van Ahold in Spanje van 500 miljoen tot 2 miljard euro.

Nederlandse economie wacht inflatieschok
Voor het eerst sinds begin jaren negentig zal de inflatie volgend jaar oplopen tot 4 procent, terwijl de inkomens met zeker 8 procent stijgen.

Zon en motregen
In het noorden en midden bewolkt met af en toe motregen. Elders droog met zon. Matige wind uit west tot zuidwest. Maximuma van 18 tot 23 graden. Zondag wolkenvelden en overwegend droog. Daarna af en toe zon, maar ook kans op een bui. Maximuma rond 20 graden.


NRC Webpagina's
8 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad