U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Splitsing van Swisscom


ZÜRICH, 26 AUG. Swisscom, Zwitserlands grootste telecombedrijf, wordt opgedeeld in een holding en drie afzonderlijke dochterbedrijven, een voor mobiele telefonie, een voor telefonie via vaste lijnen en een voor internetactiviteiten.

Swisscom, dat voor 65 procent eigendom is van de staat, wil verder zijn belangen in het Duitse Tesion, het Franse Estel en het Oostenrijkse UTA Telekom verkopen. De opbrengst daarvan wordt bestemd voor het verwerven van licenties voor de derde generatie mobiele telefonie (UMTS). De Zwitserse veiling van die licenties wordt later dit jaar gehouden. Analisten reageerden gisteren enthousiast op de herstructurering van Swisscom. "Deze beslissingen stellen het bedrijf in staat om snel te reageren op de veranderingen in de telecommunicatiemarkt", aldus Markus Baechtold, analist van Bank Leu in Zürich.

Swisscom wil later dit jaar een deel van de eigendom van zijn internetprovider Blue Window naar de beurs brengen. Analisten verwachten dat de splitsing van het bedrijf ook een aanloop is naar een beursnotering van het dochterbedrijf voor mobiele telefonie. (AP)

NRC Webpagina's
26 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad