U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Schade door web


DÜSSELDORF, 26 AUG.In Duitsland bezorgen werknemers die in de tijd van hun baas privé internetten het bedrijfsleven een jaarlijkse schade van 104 miljard mark. Een onderzoek heeft uitgewezen dat 60 procent van alle werknemers zeker eenmaal per dag voor zichzelf aan het netsurfen is.

Het Duitse softwarebedrijf Sterling Commerce heeft een studie laten verrichten bij ruim duizend ondernemingen. Daaruit komt naar voren dat een werknemer gemiddeld 3,2 uur per week online is, zonder dat dat voor zijn werk nodig is.

Per jaar komt dat neer op zeventien dagen. Bij een gemiddeld uurloon van 49,23 mark en 16,2 miljoen arbeidsplaatsen met toegang tot internet, veroorzaakt dat een economische schade van 104 miljard mark.

Alleen al het downloaden van het in Duitsland populaire computerspelletje Moorhuhn kan de komende weken een schade opleveren van 135 miljoen mark. Bij de bedragen zijn de kosten van het internetten zelf nog niet meegerekend, zo heeft het onderzoeksbureau Agentur Denkfabrik laten weten.

Maatregelen om het oneigenlijke internetten tegen te gaan zijn moeilijk in de praktijk te brengen, aldus het onderzoeksbureau. Bij kleinere bedrijven is het mogelijk afzonderlijke werkplekken met internet in te richten. "Dat maakt sociale controle mogelijk", zei Wilfried Heinrich, directeur van het onderzoeksbureau. (DPA)

NRC Webpagina's
26 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad