24/7 Media Europe ad
Woensdag 2 augustus 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Het voorlopig verslag over de vuurwerkramp in Dossier Enschede

Digitale Leestafel: Pokémon is uit.
Computers zijn vaak zo lek als een mandje. Lees alles over hackers in Dossier Computerbeveiliging.
Een Britse krant drukte de namen en adressen van zedendelinquenten af. Vindt u dat kunnen?
In het nieuws:
Dossier Amerikaanse presidentsverkiezingen
Dossier Computerbeveiliging
Dossier Shell
Dossier Suriname
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.


KARABOELAK - Volgens de jongste cijfers wonen bijna een jaar na het begin van de 'tweede' Tsjetjeense oorlog nog 164.000 Tsjetjeense vluchtelingen in de naburige landen Ingoestetië en Dagestan. Nog steeds wonen de Tsjetjenen in treinwagons en andere provisorische onderkomens, zoals hier in Karaboelak.(Foto AP)

Golf van terreur spoelt over Kashmir
De Indiase deelstaat 'Jammu en Kashmir' is opgeschrikt door een reeks gewapende aanvallen op dorpen en steden, waarbij afgelopen nacht en vanochtend meer dan negentig burgers, meest hindoes, zijn gedood.

Joegoslavische zaakgelastigde op het matje
De Joegoslavische zaakgelastigde in Den Haag is vandaag ontboden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in verband met de vier Nederlanders die twee weken geleden in Joegoslavië zijn gearresteerd.

Joegoslavië was goed bevallen als vakantieland
Buren van de in Joegoslavië vast zittende Ger de Rie zijn verbaasd over de berichtgeving: Ger is slechts een eenvoudige autogek.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Vormgever en redacteuren

Meer informatie.

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
KLM:
'No smoking!'

Je hebt kanker en je moet wachten
Kankerpatiënten moeten vaak te lang wachten op bestraling, aldus een rapport van de Gezondheids- gezondheid). Volgens de Gezondheidsraad is er een tekort aan personeel in de bestralingscentra, worden nieuwe technieken met betere resultaten nog te weinig toegepast en maakt Borst in haar 'Ontwerp planningsbesluit Radiotherapie 2000' niet duidelijk waarom ze het aantal centra de komende vijf jaar wil bevriezen.

Weer nederlaag Barak, Levy stapt uit kabinet
De Israelische minister van Buitenlandse Zaken, David Levy, heeft vanmorgen zijn ontslag aangeboden aan premier Ehud Barak. Levy stemde onmiddellijk daarna voor een wetsontwerp ter ontbinding van de Knesset, het parlement. Dit wetsontwerp werd in eerste lezing met 61 tegen 57 stemmen bij zes onthoudingen aangenomen.

 
Duitsland treedt op tegen neonazi's
De Duitse regering en de 16 deelstaten gaan harder optreden tegen gewelddadige rechts-radicalen. De politiek heeft alarm geslagen in verband met een hernieuwde golf van agressie tegen buitenlanders en joden. Het bedrijfsleven is bezorgd dat het geweld van neonazi's buitenlanders afschrikt in Duitsland te werken.

Wachten op een Concorde
De Concorde stond bekend als 'eyecatcher of the skies'. Maar een week na de ramp bij Parijs lijkt het toestel 'een gewoon vliegtuig'.

Lotus Notes waarschuwt gebruikers
Lotus heeft gebruikers van het compu terprogramma Lotus Notes gewaarschuwd voor de gevolgen van de gaten die het Nederlandse computerbeveiligingsbedrijf Trust Factory in de software heeft ontdekt.

'We willen stoelen voor onze bedden'
De oprichting van een nieuwe vliegmaatschappij, met charters naar Zuid-Europa, moet reisorganisator Sudtours verzekeren van voldoende vliegtuigstoelen.

EPO-test deugt, maar IOC wacht af
De door Franse en Australische wetenschappers ontwikkelde testen op het gebruik van bloeddoping (EPO) krijgen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de voorkeur op de Olympische Spelen in Sydney. Dat heeft prins Alexander de Mérode, voorzitter van de medische commissie van het IOC, in Lausanne verklaard.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Filters op internet
Een directe aanleiding voor Brussel om met een Europese richtlijn e-commerce te komen, was de beruchte Compuserve-zaak. De lokale directeur van de Amerikaanse internet-provider werd in Beieren veroordeeld omdat hij niet voldoende had toegezien op het blokkeren van kinderporno. Alsof het tot de taak van een provider behoort op te treden als censor morum.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad