U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Golf van terreur spoelt over Kashmir
De Indiase deelstaat 'Jammu en Kashmir' is opgeschrikt door een reeks gewapende aanvallen op dorpen en steden, waarbij afgelopen nacht en vanochtend meer dan negentig burgers, meest hindoes, zijn gedood.

Drie Nederlanders dood bij busramp
Bij een busongeluk op de snelweg bij de Zuid-Franse plaats Valence zijn drie Nederlanders om het leven gekomen en 21 gewond geraakt, onder wie vier ernstig. Afgelopen nacht rond twee uur botste een Nederlandse touringcar door nog onbekende oorzaak tegen de pijler van een viaduct op de snelweg A7 van Marseille naar Parijs.

Extra tolpoorten tegen sluiproutes
Het kabinet houdt rekening met de plaatsing op secundaire wegen in de Randstad van maximaal 27 extra tolpoorten, naast de elf voorgenomen poorten op autosnelwegen. Doel daarvan is sluipverkeer op onderliggende wegen tegen te gaan.

Dwangsom KLM bij late koffer
De president van de rechtbank in Haarlem heeft bepaald dat de KLM een dwangsom van 5.000 gulden moet betalen als een koffer van een klant van reisbureau Opera Select niet tijdig op de goede bestemming arriveert.

H. van de Hulst (81) overleden
De Leidse sterrenkundige Henk van de Hulst is maandag op 81-jarige leeftijd overleden te Leiden. Hij wordt beschouwd als een van de grootste sterrenkundigen die Nederland de laatste 150 jaar heeft voortgebracht.

Weer nederlaag Barak, Levy stapt uit kabinet
De Israelische minister van Buitenlandse Zaken, David Levy, heeft vanmorgen zijn ontslag aangeboden aan premier Ehud Barak. Levy stemde onmiddellijk daarna voor een wetsontwerp ter ontbinding van de Knesset, het parlement. Dit wetsontwerp werd in eerste lezing met 61 tegen 57 stemmen bij zes onthoudingen aangenomen. Het is de eerste keer dat de 120 zetels tellende Knesset met een absolute meerderheid zijn vertrouwen in de regering Barak heeft opgezegd, hoewel er niet over een motie van wantrouwen werd gestemd.

Gijzeling van 165 werknemers Shell in Nigeria
Gewapende militanten in het zuidoosten van Nigeria gijzelen sinds maandagavond 165 werknemers van de Brits-Nederlandse oliemaatschappij Shell. Een woordvoerder heeft dat vanmorgen bevestigd.

Duits bod op Smit Transformatoren
Smit Transformatoren, een toeleverancier van energiecentrales waarin ABN Amro sinds een mislukte beursgang in 1994 de meerderheid van de aandelen heeft, komt in Duitse handen. Tessag, dochter van het Duitse energieconglomeraat RWE, biedt 9 euro per aandeel in contanten, zo hebben Smit Transformatoren en Tessag vanochtend bekendgemaakt.

Buien
Morgen af en toe zon en enkele regen- en onweersbuien. Maxima rond 21 graden. Veranderlijke wind. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: in het weekeinde meest droog en vaker zon. Temperaturen rond de 20 graden, maandag warmer.


NRC Webpagina's
2 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad