U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

ABN zet met KPN internetbank op
ABN Amro en KPN gaan een Europese internetbank oprichten die binnen vier jaar 1 miljoen klanten moet hebben en winstgevend moet zijn. De bank en het telecomconcern nemen beide een belang van 50 procent in het nieuwe bedrijf Money Planet.

Een financiële supermarkt op internet
ABN Amro en KPN openen een financiële supermarkt op internet. Een concurrent voor de bank, met een merknaam van KPN.

Dotcom blijft de meest chique naam
Nieuwe internetadressen met .sex of .shop op het eind moeten ruimte en orde creëren op het overvolle web. Maar hoe dat moet gebeuren is nog onduidelijk.

DNO past niet in nieuw bestel
De Nieuwe Omroep is niet vernieuwend genoeg, vindt de staatssecretaris. Maar heeft ook het politieke tij niet mee.

De Nieuwe Omroep vecht besluit aan
De initiatiefnemers van De Nieuwe Omroep (DNO), Walter Etty en Aad van den Heuvel, gaan in beroep tegen de beslissing van staatssecretaris Van der Ploeg (Media) om hen geen voorlopige erkenning te geven als omroepvereniging. "Veronica werd aanvankelijk ook niet toegelaten door de toenmalige minister", zegt Van den Heuvel. "Zij heeft uiteindelijk ook bij de rechter gelijk gekregen."

Overname VNU in VS voor 1,5 mld
Uitgever VNU, in Nederland bekend van Libelle en de Gouden Gids, wordt de grootste organisator van vakbeurzen in de Verenigde Staten. VNU koopt het Amerikaanse bedrijf Miller Freeman voor 650 miljoen dollar (ongeveer 1,5 miljard gulden) van het Britse mediaconcern United News & Media.

Naakt op de roltrap
De directeur van de ziektekostenverzekeraar ONVZ moest wel even slikken, toen hij te horen kreeg welk idee zijn reclamebureau had voor de introductie van zijn bedrijf op de Nederlandse markt. Het plan was om een reeks alledaagse situaties te laten zien - moeder en kind steken de straat over, wegwerker is bezig met boor, reizigers betreden roltrap - met één groot verschil: iedereen moest naakt zijn. ONVZ was immers de maatschappij die het lichaam beschouwt als het kostbaarste wat een mens bezit?

SP wil einde aan 'internetcensuur'
DEN HAAG, 18 JULI. Tweede-Kamerleden moeten onbeperkt toegang hebben tot internet. Nu is dat niet zo, want er zit een filter op de aansluiting voor de parlementariërs. Stukken waar te vaak woorden als 'sex' of 'drugs' in voorkomen, worden geblokkeerd. Het filter moet er vanaf, vindt Kamerlid Kant (SP). Kamerleden moeten zelf weten wat zij willen lezen. Kant heeft er bij het presidium van de Kamer op aangedrongen de 'censuur' op te heffen. Waarom het filter er op zit, weet Kant niet. "Ik mag hopen dat geen sprake is van kwade opzet." Volgens Kant zit het filter op alle internetaansluitingen in de Kamer. Het is volgens Kant aan Kamerleden zelf hoe zij met internet omgaan. (ANP)

Jurassic-robots zijn niet uit film
De reusachtige robotreptielen die deze weken te zien zijn op de tuinshow Fleurig 2000 in Barneveld, komen wel uit Amerika, maar zijn niet de hoofdrolspelers uit de film Jurassic Park. Dat zegt Mike Filonczuk, hoofd van de rekwisietenafdeling van Universal Pictures, de filmstudio die de film uitbracht. De elektronisch bewegende tyrannosaurus rex en triceratops zijn volgens hem gebruikt als promotiemateriaal toen in 1993 de eerste Jurassic Park uitkwam. De Belgische groothandelaar L. Coolen kocht ze van een rondreizende tentoonstelling in Europa. Ze worden in Nederland geëxploiteerd door het bedrijf Laser & Fireworks.

Justitie zal paus niet vervolgen
Het openbaar ministerie in Amsterdam zal de paus niet vervolgen naar aanleiding van de aangifte die H. Krol heeft gedaan. De hoofdredacteur van de Gay Krant had de paus wegens discriminatie aangeklaagd. Dat deed hij omdat Johannes Paulus II op 9 juli onder meer zei dat homoseksualiteit een objectieve stoornis is, die tegen de natuurwet indruist. Volgens het OM geniet de paus universele immuniteit van jurisdictie als hoofd van de rooms-katholieke kerk, de kerkelijke staat en als hoogste vertegenwoordiger van de Heilige Stoel. Het OM baseert zich op één van de uitzonderingen in het volkenrecht. (ANP)

'Fusie Chello en Excite'
Volgens berichten gaat UPC-dochter Chello fuseren met internetaanbieder Excite-AtHome. De Amerikaanse activiteiten van Excite zouden buiten de overeenkomst blijven. Het nieuwe bedrijf heeft een waarde van ongeveer 5,5 miljard euro (ruim 12 miljard gulden). Chello en de niet- Amerikaanse aciviteiten van Excite-AtHome gaan op in een 50-50 joint venture. UPC en Excite-AtHome worden de belangrijkste aandeelhouders. Liberty Media, dat onlangs een meerderheid in UPC verwierf, zou ook een substantieel belang in het nieuwe bedrijf willen. Chello weigert commentaar te geven op de berichten.

AH verkoopt pc's
Albert Heijn gaat weer pc's verkopen, ditmaal na het merk Apple. Verwachtigen over de verkopen en de periode waarin de actie zal duren, kon de supermarktketen niet geven. Bij een actie met computers van het merk Fujitsu-Siemens eind vorig jaar gingen er in zes week 18.000 over de toonbank, 1 procent van de totale pc-omzet van vorig jaar. De omzet bedroeg 58 miljoen gulden.

Telegraaf en Airtrade in online reisbureau
Uitgever De Telegraaf en Airtrade Holland gaan een gezamenlijke onderneming oprichten die een leidende positie wil veroveren op de Nederlandse internetmarkt voor reizen. Het bedrijf wordt gevestigd in Haarlem. Airtrade is onderdeel van World Travel International, een reisorganisatie met 1.850 vestigingen in Amerika en Europa. Daartoe behoort ook TRX, marktleider op het gebied van internetreistechnologie in de twee werelddelen. (ANP)


Je bent uitvinder en hebt een briljant idee. Tenminste dat denk je zelf, maar wat vinden anderen? Stuur je uitvinding naar Halfbakery.com waar iedereen er commentaar op kan geven. Wat te denken van een magnetron die zelf af en toe in het eten roert? Of een ketting waaran je kan zien of iemand getrouwd is? Nog leuker dan de, veelal onuitvoerbare, ideeën, zijn de commentaren van andere bezoekers op de site.
(www.halfbakery.com)

NRC Webpagina's
18 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad