U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kabinet Antillen wil de vrije hand
Het kabinet van de Nederlandse Antillen verwacht dat het parlement vandaag instemt met een machtigingswet, waardoor de regering tot 2002 kan handelen zonder onmiddellijke instemming van de Staten.

Poetin verklaart tycoons de oorlog
President Poetin is in de aanval gegaan tegen de tycoons die in de jaren negentig steenrijk en politiek zeer invloedrijk werden. Juridische aanval met politiek motief.

Effectenbeurzen in Europa onder uniform toezicht
Het toezicht op de financiële markten in de Europese Unie moet in de toekomst volgens een eenduidig regime worden uitgeoefend. Zeven zwaargewichten uit de financiële sector en de zakenwereld, onder wie oud-topman van de Koninklijke/Shell Groep C. Herkströter, moeten daartoe in november met een plan komen. Dit hebben de ministers van Financiën van de EU gisteren besloten.

ABN zet met KPN internetbank op
ABN Amro en KPN gaan een Europese internetbank oprichten die binnen vier jaar 1 miljoen klanten moet hebben en winstgevend moet zijn. De bank en het telecomconcern nemen beide een belang van 50 procent in het nieuwe bedrijf Money Planet.

Winst van Philips explosief gestegen
De nettowinst van elektronicaconcern Philips is in de eerste zes maanden van dit jaar geëxplodeerd. De winst kwam uit op 4,74 miljard euro (10,5 miljard gulden), tegenover 743 miljoen een jaar eerder.

Alle gestolen schilderijen Helmantel terecht
Alle 36 schilderijen die in februari uit het huis van de Groningse schilder Henk Helmantel werden gestolen, zijn in Rijssen en Almelo teruggevonden. Gisteravond leidde de overdracht van losgeld op een parkeerplaats langs de A1 tot de arrestatie van drie vrouwen en twee mannen.

President verlaat politiek Roemenië
President Emil Constantinescu van Roemenië neemt verbitterd afscheid van de politiek: in een televisietoespraak liet hij gisteren verrassend weten zich bij de presidentsverkiezingen van november niet herkiesbaar te stellen omdat het niet is gelukt de corruptie tot staan te brengen.

Arts: verwijzen bij euthanasie
Artsen die principiële bezwaren hebben tegen euthanasie of hulp bij zelfdoding, moeten patiënten die dat vragen verwijzen naar collega's die daar wel toe bereid zijn.

'Verjaring moord afschaffen'
Minister Korthals (Justitie) gaat onderzoeken of de huidige verjaringstermijn van 18 jaar voor moordzaken dient te worden afgeschaft.

Weer ramp met pijpleiding
Bij de tweede explosie binnen een week van een benzineleiding in Zuid- Nigeria zijn maandag honderd doden gevallen. De explosie vond plaats in de delta van de Niger. Vorige week kwamen daar 250 mensen om.

Verlies Baan: 311 miljoen dollar
Softwareproducent Baan heeft vorig jaar een verlies geleden van 311 miljoen dollar (731 miljoen gulden) op een omzet van 619 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht over het afgelopen halfjaar een negatief eigen vermogen te hebben.

FNV: beleggen moet fatsoenlijk
De FNV wil dat Nederlandse pensioenfondsen bij hun beleggingsbeleid naast rendementsdoelstellingen rekening gaan houden met het sociale en milieubeleid van bedrijven waarin zij investeren.

Eerst regen
Weersverwachting: Vannacht en morgenochtend af en toe regen. Later vrijwel overal droog en steeds meer zon. Maxima tussen 17 en 20 graden. Matige noordwestenwind. Vooruitzichten tot en met zondag: Meer zon en droog. Geleidelijk warmer. In het weekeinde 23 tot 25 graden.


NRC Webpagina's
18 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad