U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

M A K E R S :
Karel zit er nog steeds
Vorig jaar had hij het ineens gehad met de talkshow. Misschien komt hij er nog wel eens mee terug, maar nu even niet "Ik vond mezelf erg routineus worden", zegt Karel van de Graaf (1951). "Het leek of ik al die mensen al eens gesproken had. Bovendien werd het steeds moeilijker om goede gasten te krijgen met negen zenders die allemaal in hetzelfde vijvertje vissen. Eigenlijk ben ik er nóg te laat mee gestopt."


T V   V O O R A F :


Geen nooduitgang
Er zijn al heel wat mensen naar Alexandrië gereisd om daar in de Rue Lepsius naar de ingang van het huis van de grote Griekse dichter Konstaninos Kaváfis (1863- 1933) op nummer 10 te staren. Daar wordt dan altijd gememoreerd dat het niet zo'n goede buurt was en dat er een bordeel beneden zat. De Franse televisieploeg die een documentaire over het leven van Kaváfis maakte, heeft het niet anders aangepakt.


F I L M   V O O R A F :


Venetië als synoniem met de dood
Een meisje rent spelend door de weelderige tuin van een Engels landgoed. Ze draagt een rood jasje. Met haar broertje is ze verdiept in een spannende zoektocht. Het jongetje fietst in haar richting. Hij rijdt dwars over een stuk glas heen. Het gerinkel verstoort de stilte.


F I L M   V O O R A F :


Congo
Een pratende, Martini-drinkende aap met een rugzakje steelt de show in de ouderwetse avonturenfilm Congo (1995), een hoogst amusante miskleun die de liefhebber van slechte films zeker zal bekoren. De apin Amy - zoals het hoort gespeeld door een man in een gorillapak - is door een primatoloog opgevoed en gezegend met de tranentrekkende mimiek van E.T. "Amy... Jungle...", zegt ze larmoyant, want boven alles verlangt deze vermenselijkte aap terug naar de moederschoot Afrika.


T V   A C H T E R A F :


Gezellig in de voetbalkantine
Terwijl in Engeland de slag om de voetbalkijker op kwaliteit wordt gevoerd, zoeken de Nederlandse zenders het vooral in amusement. Opvallend verschil tussen twee voetbalminnende naties.

NRC Webpagina's
17 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad