U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Rellen in grimmig gestemd Brussel
Rellen en vechtpartijen in de Belgische hoofdstad Brussel; uitgelaten taferelen en hier en daar ook ongeregeldheden in Nederlandse steden. Dat was gisteravond en vanmorgen vroeg het beeld voorafgaand aan de beladen voetbalwedstrijd vandaag in Charleroi tussen Duitsland en Engeland en na afloop van het duel Nederland-Denemarken (3-0) in Rotterdam.

Gemeenten ontzien milieuzondaars
Gemeenten zijn vaak te lankmoedig voor bedrijven die de milieuregels overtreden. Dat zegt mr. T. de Lange, landelijk milieu-officier bij het parket-generaal, vandaag in een interview met deze krant. "De gemeente wil te vaak milieucriminaliteit bestrijden met een kop koffie en een sigaar. Dan zegt de ambtenaar na afloop: 'Ach, ze hebben nu toch dat filter om de uitstoot te verminderen.' Maar dat bedrijf is er wel drie jaar te laat mee."

Tweederde vindt Randstad te vol
Bijna tweederde van de Nederlanders (63 procent) is van mening dat de Randstad te vol raakt en dat een verdere bevolkingsgroei daarom beter elders kan worden opgevangen.

Zorgen over bestrijding tbc
In Vietnam verspreidt zich momenteel een tuberculoseveroorzakende bacterie die resistent is tegen de gebruikelijke medicijnen. De nieuwe Beijing-bacteriestammen veroorzaken al meer dan 80 procent van de tb- infecties. Landen waar immigranten uit Vietnam arriveren, en daar hoort Nederland bij, zouden zich daar zorgen over moeten maken, vinden de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

'Nieuw begin' Duitse relatie met Rusland
De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder heeft aan het eind van het tweedaagse bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan Duitsland een "omvangrijk nieuw begin" van de Duits-Russische betrekkingen aangekondigd.

Losgeld geëist voor gijzelaars
De rebellen die op het Filippijnse eiland Jolo een groep deels westerse gijzelaars vasthouden, hebben tien miljoen gulden losgeld gevraagd voor de vijf vrouwen onder hen. Volgens een bemiddelaar staat de eis in een brief aan de Filippijnse president Estrada.

Goesinski vrijgelaten
Later dan verwacht is de Russische mediamagnaat Vladimir Goesinski gisteravond toch nog vrijgelaten. Hij mag Moskou voorlopig niet verlaten. De miljardair zat sinds dinsdagavond gevangen.

Lakers verliezen
In de finalereeks om het Amerikaans basketbalkampioenschap hebben de Indiana Pacers hun rivaal Los Angeles Lakers een zware nederlaag toegebracht: 120-87. In de best-of-sevenserie leiden de Lakers met 3- 2.

Zonnig
Morgen zonnig en warm. Maxima tussen 23 graden aan zee tot 20 graden in het zuiden. Zwakke tot matige zuidoostenwind. Vooruitzichten voor maandag tot en met woensdag: Maandag opnieuw veel zon en zeer warm. Vanaf dinsdag koeler en enkele regen- of onweersbuien.


NRC Webpagina's
17 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad