U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Onder andere aandacht voor een nieuwe mogelijkheid voor het bestrijden van hoogtevrees met virtuele therapie. Dankzij hoogtesimulatie op de computer hoeft de therapeut zijn cliënt niet meer mee te nemen naar een hoog gebouw. Radio 5, 14.02- 15.00u.

Spektakel. Radioportret van schrijfster, journaliste en zangeres Laurie Langenbach die in 1984 op jonge leeftijd aan kanker overleed. Zij begon haar schrijverscarrière bij het door Willem de Ridder opgerichte blad Hitweek. Verder laat programmamaakster Yolanda Mante zich in een winkeltje in Amsterdam een designbadpak aanmeten. Radio 5, 17.02-18.00u.

Componistenportretten. Het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Hartmut Haenchen speelt werk van de Nederlandse componist Jan van Gilse: o.a. Concertouverture in C. Radio

4, 16.02-17.00u.

Volgspot-live. Gesprek met zanger en tekstschrijver Jeroen Zijlstra over zijn band met de zee. Ook opnamen van Paul van Vliet, De Dijk, Splitsing, Bløf en Jacques Brel. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy Listening. Gesprek met Laura Fygi over haar internationale carrière. Tevens concertopnamen van deze zangeres met het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker. Radio 1 & 2, 0.02- 2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Onder meer aandacht voor bodemerosie in Limburg; de bedreiging van de Nederlandse glasrecycling; een reportage over een varkensbedrijf en de toekomst van de Fietsersbond. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Na de column van historica en publiciste Reinildis van Ditzhuyzen o.a. een gesprek met de historici Frank van Vree en Remig Aerts over de geschiedenis van gedenkmonumenten. Na elf uur over het grensconflict tussen Guyana en Suriname en het eerste deel van een tweeluik over het Groningse vissersplaatsje Zoutkamp. Radio 1, 10.04- 12.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag. Gesprek over vaderdag met onder anderen Marokkaanse, Surinaamse, tweede kans en dwaze vaders. Verder aandacht voor de multiculturele intelligentietest en NRC Handelsblad-redacteur Petra de Koning over haar boek De Dochter van de Slager. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Gesprek met artistiek alleskunner Bram Vermeulen. Ook aandacht voor sportverdwazing, spooksprookjes en de openlucht bioscoop. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met theatermakers Van Houts en De Ket naar aanleiding van hun voorstelling Fit waarmee ze deze zomer op het reizend theaterfestival De Parade (momenteel in Rotterdam) te zien zijn. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Michel Foucault. Portret van de de kleurrijkste filosoof van Frankrijk Michel Foucault (1926-1984). In de psychologie, filosofie, economie, biotechnologie, medische ethiek, politicologie, lesbische studies, sociologie en literatuurwetenschappen duikt zijn naam steeds weer op. Radio 5, 13.05-13.50u.

Ophef & vertier. O.a. aandacht voor verhalenbundel My Generation van Thomas Verbogt; 15 hedendaagse Nederlandse schoenontwerpers in het Stedelijk Museum in Zutphen en de nieuwe historische roman De schele koningin van Frédéric Bastet. Verder een gesprek over het eerbetoon in het Holland Festival aan de in 1993 overleden muzikant en componist Frank Zappa. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
17 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad