U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Babitski kan celstraf van 2 jaar krijgen
De Russische oorlogscorrespondent Andrej Babitski, die met zijn kritische verslaggeving uit Tsjetsjenië de wraak van het Kremlin over zich heeft afgeroepen, hangt een gevangenisstraf van 2 jaar boven het hoofd.

Dig Istha, vertolker van al uw boodschappen
Geen mannetjesmaker, maar een mannetjesmakelaar. Zo ziet Dig Istha, ooit woordvoerder van Wim Kok en nu van de KLM, zijn vak als voorlichter. Gespecialiseerd in crisissituaties, zoals bij het Amsterdams Filmmuseum.

Daimler met GM en Ford op Internet
DaimlerChrysler, General Motors en Ford gaan een gezamenlijke Internetonderneming oprichten die het merendeel van de online handel met toeleveranciers, dealers en producenten moet gaan verzorgen.

Internet bedreigt wetenschappelijke uitgevers
Het elektronisch uitgeven verandert de rol van wetenschappelijke tijdschriften, constateert het Centraal Planbureau in een vandaag verschenen studie. Auteurs en lezers vinden elkaar rechtstreeks op Internet.

Windows 2000: rimpelloze vijver
Is het nieuwste altijd beter? Het antwoord is bekend: nee. Neem bijvoorbeeld software. Heel wat 'updates' van programma's en drivers die de computer worden ingepompt, doen vaak meer kwaad dan goed. Maar bij een geheel nieuwe versie van een programma legt nieuwe functionaliteit (en dus nieuwe kunstjes aanleren) het vaak af tegen de kick van het allernieuwste.

Radio op cd
De belangstelling van radiozenders en programmamakers voor cd's met gesproken woord neemt toe. Werd de cd tot voor kort alleen voor muziekprogramma's en cabaretvoorstellingen gebruikt, tegenwoordig verschijnen ze ook met interviews, portretten en reportages.

Discussiegroepen
Freelancers en kleine zelfstandigen verrichten hun werkzaamheden doorgaans in eenzaamheid. Ze werken vaak thuis of als eenling bij een klant. Overleg met collega's en de gelegenheid om informatie over het vak uit te wisselen ontbreken meestal.

Bertelsmann Online gaat naar de beurs
Bertelsmann Online (BOL), de Internetdochter van het Duitse uitgeversconcern Bertelsmann, krijgt in het tweede kwartaal van dit jaar een eigen beursnotering. Bertelsmann brengt BOL naar de beurs om kapitaal op te halen voor het opzetten van nieuwe versies van BOL in Europese, Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen. BOL heeft al zes Internetwinkels in Europa. Via de website verkoopt Bertelsmann onder meer boeken, cd's en films. Het bedrijf claimt wereldmarktleider op het gebied van de verkoop van mediaproducten via e-commerce te zijn. (Redactie economie)

Italianen kopen Duitse Internetaanbieder
Het Italiaanse telecombedrijf Tiscali heeft voor 270 miljoen euro (595 miljoen gulden) in aandelen de Duitse internetaanbieder Nikoma overgenomen. Nikoma, gevestigd in Hamburg, heeft 180.000 abonnees en biedt ook telecomdiensten aan. Het bedrijf haalde vorig jaar een omzet van 15 miljoen euro (33 miljoen gulden). Tiscali heeft de afgelopen maanden in sneltreinvaart internetaanbieders opgekocht. Sinds oktober vorig jaar heeft het een beursnotering. (ANP)


Auf keinen fall darf man sein Haustier mitnehmen, staat op de website van de Duitse Big Brother. Ook moet er met de hand gewassen worden, maar dat wisten we al. Op 1 maart start het programma, terwijl de site nog een overzicht biedt van 450 eventuele bewoners. De site van RTL II bevat veel meer informatie, namelijk waar het huis staat en het feit dat de bewoners zelf hun bed moeten bouwen. (www.bigbrother-house.de) en (www.rtl2.de)

NRC Webpagina's
28 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)