U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

CDU houdt verlies in deelstaat beperkt
De CDU heeft de verkiezingen in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein gisteren verloren. Het verlies was evenwel veel geringer dan de partij met het oog op de zwartgeldaffaire had gevreesd.

Kris J. wist van onderzoek af
De deze maand gearresteerde criminele IRT-infiltrant Kris J. wist in november 1998 al dat er een onderzoek liep naar het witwassen van drugsgeld via de Oostenrijkse gokfirma Interwetten Wien. Wolfgang Fabian, de Oostenrijkse eigenaar van Interwetten, waarvan Kris J. uit Haarlem sinds 1995 voor 35 procent medefirmant is, hoorde 1,5 jaar geleden van een kennis in Hannover dat de politie navraag deed naar zijn Nederlandse zakenpartner. Interwetten sponsort de Duitse ijshockeyclub Hannover Scorpions.

Franse rel over uitlating Jospin
Met de uitlating dat de acties van de Hezbollah in Zuid-Libanon tegen Israel moeten worden beschouwd als "terrorisme" heeft de Franse premier Lionel Jospin zich niet alleen de woede op de hals gehaald van de Palestijnen, maar ook van president Jacques Chirac.

Fundament van Duitsland blijkt opvallend sterk
De verkiezingen in Sleeswijk-Holstein hebben grote betekenis voor de landelijke Duitse politiek. Duitsland blijft stabiel.

Water stijgt nog in Mozambique
Reddingswerkers met helikopters proberen in een race tegen de klok zoveel mogelijk mensen uit de overstroomde gebieden in Mozambique te redden. Het waterpeil in de rivier Limpopo stijgt nog. Bovendien dreigt er na de wervelstrom Eline opnieuw zwaar weer.

'Wateropvang beter dan dijken'
Om de veiligheid rondom de grote rivieren in Nederland te garanderen moeten niet langer de dijken verhoogd worden maar moeten gebieden worden gereserveerd voor overtollig rivierwater. Het kabinet zou binnenkort zulke gebieden moeten aanwijzen. Dit staat in twee adviezen van Rijkswaterstaat aan staatssecretaris M. de Vries.

Flevo Ferries aan de ketting gelegd
De Duitse veerbotenexploitant Sal heeft twee boten die het bedrijf verhuurt aan Flevo Ferries wegens achterstallige huur aan de ketting gelegd. Flevo Ferries, dat veerdiensten verzorgt van Lelystad en Almere naar Amsterdam, verkeert in financiële problemen.

HBG weert zich tegen overname
Bouw- en baggerconcern HBG heeft dit weekeinde 35 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Het grootste Nederlandse bouwconcern beschermt zich daarmee tegen een vijandige overname door concurrent Boskalis.

Wijdenbosch richt nieuwe partij op
De Surinaamse president Wijdenbosch heeft in Paramaribo de oprichting van een nieuwe partij bekend gemaakt: de Democratische Nationale Partij 2000.

Onbestendig
Dinsdag wordt een dag met veel bewolking, regen en wind. De middagtemperatuur wordt circa 7 graden. Het blijft tot zaterdag aanhoudend wisselvallig en onbestendig. In de tweede helft van de week vallen enkele maartse buien bij middagtemperaturen rond 6 graden.


NRC Webpagina's
28 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)