U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Aandacht voor het staatsbezoek volgende week maandag en dinsdag van de Franse president Chirac aan Nederland. Hij gaat in op het Nederlandse drugsbeleid en de verhouding tussen de Franse en Nederlandse justitie, de rechtse regering in Oostenrijk en Kosovo. TV2, 17.35-18.43u.

Waskracht! Reportage over het al of niet discriminatoire deurbeleid van Rotterdamse discotheken. Een tv-medewerker van Iraanse afkomst en een allochtoon belichten de praktijk aan de deur van enkele danstenten. Ned.3, 19. 52-20.20u.

Netwerk. Onder meer een gesprek met de nu 21-jarige Bjorn die op jonge leeftijd seksueel werd misbruikt en dat op video werd vastgelegd. Nog steeds worden deze zogeheten Bjorn-tapes in het pedofielen-circuit gevonden. Ook aandacht voor het declaratiegedrag van politici. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Aan de vooravond van het overleg tussen werknemers en werkgevers een studio-gesprek met SER-voorzitter Herman Wijffels over de sociaal-economische positie van ons land. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Noorderlicht: Arena arctica. Over het wetenschappelijk onderzoek bij extreme koude in Kiruna - een plaatsje boven de poolcirkel in het uiterste noorden van Zweden - naar het gat in de ozonlaag. Op de vliegbasis Arena Arctica staat een ballon klaar, die beladen met meetinstrumenten in de stratosfeer gegevens moet verzamelen. Het wachten is op de juiste weersomstandigheden. Ned.3, 20.20-20. 48u.

Zembla: Jeltsin. Portret van de vaak dronken, onbehouwen en clowneske politicus Boris Jeltsin die er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat de Sovjet-Unie werd opgeheven. Begin dit jaar vertrok hij als president zoals hij in 1991 was gekomen: op een chaotisch en kritiek moment. Ned.3, 21.15-22.00u.

Het andere gezicht. Portret van professor Gerard Kerkhof die mensen behandelt met ernstige slaapstoornissen als gevolg van ploegendiensten. Hij doet uitgebreid onderzoek naar mogelijke verbeteringen en welke prijs we moeten betalen voor de 24-uurs economie. Kerkhof wil ook maatregelen voorstellen die nodig zijn om de biologische klok toch zoveel mogelijk te respecteren. Ned.1, 21.35-22.00u.

Meiden van de Keileweg. Zie tv-vooraf. Net5, 22.00-22.30u.

Kendo's Gruelling Challenge. De oude Japanse zwaardvechtkunst Kendo is van generatie op generatie doorgegeven waarbij het vooral gaat om de grootste behendigheid en beheersing van het zwaard. In deze uitzending een aantal Kendo-beoefenaars die strijden om de hoogste eer in de rangorde van deze oude discipline. NGC, 22.00-23.00u.

Shopping from hell. Over winkelverslaafden en wat de aanleiding is voor hun dwangmatige gedrag. Sommige verslaafden doen het uit wraak, anderen vinden het lekkerder dan seks en ook diefstal schijnt voor sommige erg verslavend te werken. RTL4, 22.00-23.00u.

Heilig vuur. Reportage over de FLUP (Fun Loving Urban Professional) - iemand die in zijn arbeidsonderhandelingen veel vrije tijd en goede secundaire arbeidsvoorwaarden eist. Verder een discussie over jeugdgevangenissen en een reportage over het kringloopbedrijf De Arm in Utrecht. Ned.1, 22.30-22.59u.

Neurenberg. Over de verdiensten en mislukkingen van het Neurenbergproces dat op 20 november 1945 tegen 21 kopstukken van het nazi-regime begon. Drie gedaagden werden door het uit vier rechters bestaande oorlogstribunaal vrijgesproken, zeven kregen een gevangenisstraf en elf werden ter dood veroordeeld. De filmmakers gebruikten zowel beeldmateriaal in zwart-wit als in kleur. Discovery, 0.00-1.00u.

MUZIEK

BZN ontmoet... In deze slotaflevering ontmoeten BZN-leden komiek en zanger André van Duin en blikken met hem terug op zijn carrière. TV2, 20.00-20.33u.

PRAATPROGRAMMA

TV-show op reis. Eerste deel van het gesprek met de Franse president Jacques Chirac gaat over zijn jeugd, de voetbalwedstrijd Nederland-Frankrijk en over kroonprins Willem-Alexander. Verder een optreden van zanger Patrick Bruel en een portret van de hoogleraren R. Westdorp en Tj. Hupkes die een cd-rom hebben gemaakt voor kankerpatiënten. Op de cd hebben zij hun persoonlijke ervaring met kanker gezet en de manier waarop zij met de ziekte hebben leren omgaan. TV2, 22.01-22.57u.

Geel. Schrijfster Doeschka Meijsing en priester en kunsthistoricus Antoine Bodar praten over Meijsings boek De tweede man en wat de noodzaak en/of onmogelijkheid is om God in deze tijd ter sprake te brengen. Ned.1, 22.00-22. 24u.

FILM

Bulletproof (Ernest R. Dickerson, 1996, VS). Mislukte variant op 48 Hours koppelt agent Damon Wayans aan criminele Adam Sandler in strijd tegen drugsbaron James Caan. SBS6, 20.30-22.00u., met reclame.

The Arrival (David N. Twohy, 1996, VS/Mexico). Zie Film-vooraf. Veronica, 20. 30-22.30u., onderbroken door reclame.

The Wrong Man (Jim McBride, 1992, VS). Eigentijdse film noir annex road movie. Van moord verdachte Kevin Anderson krijgt in Mexico een lift van een merkwaardig echtpaar: de kroelende poes Rosanne Arquette en de vuilbekkende ouwe scharrelaar John Lithgow. Geposeerde melancholie, steigerende lust en muziek van Los Lobos. Ned.1, 22.59-0.42u.

Femme Fatale (André Guttfreund, 1991, VS). Tweederangs drama laat Colin Firth speuren naar zijn plotseling verdwenen bruid . Ze kampt met meerdere persoonlijkheden en vertoeft bij voorkeur in de underground scene van Los Angeles. BBC1, 1.00-2.35u.

Slim (R. Enright, 1937, VS). Adequaat melodrama met Pat O'Brien als ouwe rot en Henry Fonda als groentje in de hoogspanningskabelbranche. ARD, 1.00-2.25u., z.w., nagesynchr.

aanbevolen

NRC Webpagina's
22 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)