U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Peper overtreedt wet privacy'
Journalist D. Berts dient een klacht in bij de Registratiekamer tegen minister A. Peper (Binnenlandse Zaken). Berts meent dat de minister de Wet op de persoonsregistratie heeft overtreden door zijn adres op het internet openbaar te maken.

NMa: geef gegevens rtv vrij
De NOS en de commerciële omroepen in de Holland Media Groep moeten binnen vier maanden de gegevens van radio- en televisieprogramma's beschikbaar stellen aan dagblad De Telegraaf. Dit heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vanmorgen besloten.

Buhrmann mikt op Internet
Buhrmann, 's werelds grootste distributeur van kantoorartikelen, heeft de groeiverwachtingen voor de komende drie jaar naar boven bijgesteld. Het bedrijf rekent op gemiddeld 15 procent meer winst per aandeel, na afschrijving van goodwill die is betaald voor overnames.

'Klanten kunnen ons niet overslaan'
Buhrmann was het conglomeraat KNP BT, een product van een mislukte fusie. Buhrmann is sinds een miljardenovername in de Verenigde Staten een gewild e-commerce bedrijf.

Duits-Franse alliantie in Internet
Deutsche Telekom en het Franse conglomeraat Lagardère bundelen hun krachten op het gebied van Internet. T-Online, dochter van het Duitse telecomconcern neemt daartoe Club Internet voor 99,9 procent over. Op zijn beurt krijgt Lagardère, onder meer 's werelds grootste uitgever van tijdschriften, 6,5 procent van T-Online. Dat hebben beide concerns vandaag bekendgemaakt.

Unilever stapt in Internetbedrijf
Levensmiddelenconcern Unilever en de Amerikaanse Internetonderneming iVillage gaan hun krachten bundelen in een Internetbedrijf.

Première la Hollandaise
In Nederland is film met weinig glitter omgeven. Indien wél, dan is er meestal meteen iets heel vreselijks aan de hand: René Mioch, die voor Veronica de exclusieve beeldrechten van de party heeft verworven, prominenten van het slag Patty Brard, die zich in roze gespoten limousines bij de bioscoop laten voorrijden.

'Superwebklanten krijgen geld terug'
Gedupeerde klanten van de Rotterdamse Internetprovider Superweb krijgen volgens de Consumentenbond hun geld terug. Superweb biedt in Rotterdam Internet aan zonder telefoontikken in rekening te brengen. Daarvoor betalen klanten een standaardbedrag van 35 gulden per maand. De Consumentenbond heeft de afgelopen weken echter vanuit verschillende plaatsen 150 keer tevergeefs geprobeerd bij Superweb in te bellen. Bij de introductie van de provider in oktober vorig jaar waren er ook al problemen. Tienduizenden mensen meldden zich aan, maar slechts 15.000 werden toegelaten. Vervolgens bleek Superweb over veel te weinig telefoonlijnen te beschikken.

Beursgang Datelnet
Telecommunicatiebedrijf Datelnet Groep uit 's-Hertogenbosch wil in de eerste helft van dit jaar een beursnotering aanvragen. De onderneming meent dat toegang tot de kapitaalmarkt noodzakelijk is voor de financiering van haar toekomstige groei. Datelnet bestaat sinds 1988 en heeft naast het hoofdkantoor in Den Bosch nog achttien vestigingen in Nederland. Er werken zo'n 2.000 mensen.

CSS koopt Wellinga IT
De Bossche automatiseerder Computer Services Solutions (CC) neemt van Wellinga Kantoorpartners de automatiseringsdochter Wellinga IT over. CSS heeft vanmorgen tevens bekendgemaakt dat het 700.000 nieuwe aandelen heeft geplaatst bij institutionele beleggers in binnen en buitenland.

Miljarden VS in onderzoek
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat de leidinggevende rol van de overheid op automatiserings- en wetenschappenlijk gebied moet versterken. De maatregel voorziet in een injectie van 6,9 miljard dollar (15,2 miljard gulden) de komende vijf jaar in projecten zoals de versnelling van Internet en de integratie van automatiserings- en medisch onderzoek. De wet gaat nu naar de Senaat.

Portugese PTT in Brazilië
Portugal Telecom koopt het Braziliaanse Internetbedfijf Zip. Net voor 365 miljoen dollar (800 miljoen gulden) in contanten en aandelen. PT Multimedia, de Internet- en kabeltv-poot van Portugal Telecom, wil daarmee zijn positie versterken in de Portugees-sprekende wereld.

Computer Associates lijft Sterling in
De Amerikaanse softwarefabrikant Computer Associates International heeft voor 3,3 miljard dollar (7,3 miljard gulden) in aandelen branchegenoot Sterling Software overgenomen. Het verstevigt daarmee zijn positie op de wereldwijde softwaremarkt. Sterling Software behaalde in zijn op 30 september 1999 afgesloten boekjaar een omzet van 807 miljoen dollar. Computer Associates boekte in de eerste negen maanden van zijn gebroken boekjaar, dat eind maart afloopt, een omzet van 4,6 miljard dollar.

Uitgever Thomson verkoopt kranten
Het Canadese Thomson doet al zijn kranten en weekbladen in de verkoop behalve het dagblad The Globe and Mail. De in Toronto gevestigde uitgever, eigenaar van ruim 130 dagelijkse en niet-dagelijke publicaties in Canada en de Verenigde Staten, wil zich concentreren op elektronische producten. De krantendivisie had vorig jaar een omzet van 810 miljoen dollar (1,78 miljard gulden), exclusief The Globe and Mail. Het totale omzet van het concern bedroeg meer dan 6 miljard dollar.


Wie van dag tot dag de stand van zaken in de race naar het volgende Amerikaanse presidentschap wil volgen, kan voor de harde cijfers niet om de nieuwe site 'Election 2000' van het onderzoeksbureau Gallup heen. Regelmatig worden hier de cijfers van de poll die het bureau samen met CNN en USA Today uitvoert gepubliceerd en geanalyseerd. Ook de mening van de bevolking over onderwerpen in de verkiezingsstrijd wordt regelmatig gepeild. (www.gallup.com)

NRC Webpagina's
16 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)