U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Peper overtreedt wet privacy'

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 16 FEBR. Journalist D. Berts dient een klacht in bij de Registratiekamer tegen minister A. Peper (Binnenlandse Zaken). Berts meent dat de minister de Wet op de persoonsregistratie heeft overtreden door zijn adres op het internet openbaar te maken. "Zijn eigen adres en de namen van zijn contacten lakt hij zorgvuldig af; het mijne zet hij gewoon op Internet", aldus Berts vanmiddag. "Dat is behoorlijk onzorgvuldig en in strijd met de wet." Peper was onbereikbaar voor commentaar. Een woordvoerder van de Registratiekamer kon vanmiddag niet zeggen of Peper inderdaad onzorgvuldig heeft gehandeld.

Peper zette gisteren zijn declaraties op het internet. Daarin staan ondermeer een aantal diners en lunches vermeld die Peper als minister bij het departement heeft gedeclareerd. De openbaarmaking volgde op de uitspraak vorige week van de Raad van State. Berts had op basis van de Wet openbaarheid bestuur (WOB) om de declaratiegegevens gevraagd.

Het declaratiegedrag van de minister blijkt een populair onderwerp. De internetsite van het ministerie (www.minbzk.nl.) liep gisteren vast door het enorme aantal bezoekers.

NRC Webpagina's
16 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)