U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Deutsche Telekom-dochter T-Online neemt Club Internet over

Duits-Franse alliantie in Internet

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 16 FEBR. Deutsche Telekom en het Franse conglomeraat Lagardère bundelen hun krachten op het gebied van Internet. T-Online, dochter van het Duitse telecomconcern neemt daartoe Club Internet voor 99,9 procent over. Op zijn beurt krijgt Lagardère, onder meer 's werelds grootste uitgever van tijdschriften, 6,5 procent van T-Online. Dat hebben beide concerns vandaag bekendgemaakt.

T-Online is de grootste Internetaanbieder van Europa, terwijl Club Internet de op een na grootste Internetaanbieder (annex portal) in Frankrijk is. Club Internet heeft 320.000 abonnees en nog eens 80.000 afzonderlijke email-abonnees. T-Online telt ruim vier miljoen abonnees. Analisten verwachten dat het aantal Internet-gebruikers in Frankrijk vergeleken met andere Europese landen meer dan evenredig zal toenemen. Frankrijk heeft op dat punt namelijk een achterstand in te halen.

Met de overname van Club Internet krijgt T-Online volgens analisten meer het karakter van een portal dan van een bedrijf dat alleen maar toegang tot Internet aanbiedt. Een portal is een soort toegangspoort via welke bezoekers van Internet virtueel kunnen winkelen of anderszins e- commerce kunnen bedrijven. Lagardère krijgt door de aandelenruil de beschikking over de know how van T-Online als internetbedrijf. De positie van Deutsche Telekom op de mobiele Internetmarkt wordt door de overname versterkt. Het Duitse concern beschikt namelijk al over een mobiele telefoonmaatschappij (T-Mobil). Analisten berekenen de overnameprijs voor Club Internet op zo'n 1,2 miljard euro (bijna 2,5 miljard gulden). T-Online zal ten behoeve van de aandelenruil een nieuwe emissie uitbrengen.

De koers van Deutsche Telekom steeg vanmorgen op de beurs van Frankfurt met 2, 67 procentEerder zette het Duitse telecomconcern voet op Oostenrijkse bodem met de vestiging van T-Online Austria.

Deutsche Telekom heeft plannen om T-Online naar de beurs te brengen. De overname van Club Internet zal volgens analisten de beursgang alleen maar ten goede komen.

Het Duitse telecomconcern liet vandaag ook weten dat het zal samenwerken met het Duitse mediaconcern Kirch. De samenwerking richt zich op soft- en hardware voor mutimediatoepassingen via de tv. Er wordt een joint venture opgericht, waarin Deutsche Telekom een meerderheid van 51 procent krijgt. Het concern brengt zijn divisies Multimedia Software, Home Infotainment Center en het bedrijf T-Nova erin onder. Kirch doet hetzelfde met zijn dochterbedrijf Beta Research.

NRC Webpagina's
16 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)