U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Medegevoel
Ben ik een slecht mens, dat ik minder geschokt was dan hoort bij de beelden van Cry Freedom over de gruwelijke oorlog in Sierra Leone? Had ik moeten huilen bij de jongen die hardhandig uit een gebouw werd gehaald, nadat van daaruit drie soldaten van de Nigeriaanse vredesmacht waren doodgeschoten? Ik kwam niet verder dan gevoelloos schouderophalen. Misschien dat ik me tot theatrale bewogenheid had weten op te werken als er een empathische intellectueel naast mij had gezeten.


T V   V O O R A F :


Internetshoppen in VS populair
Boodschappen doen via Internet wordt in de Verenigde Staten steeds populairder. En dat is niet zo verwonderlijk: doe je boodschappen op het net, dan tref je geen lange rijen voor de kassa en hoef je niet te sjouwen met zware tassen. Online supermarkten als Peapod, Webvan en Netgrocer benadrukken dan ook vooral het gemak van hun websites: even een paar producten aanklikken en de volgende dag worden de boodschappen thuisbezorgd. Het New-Yorkse bedrijf Kozmo.com belooft zelfs de waren binnen een uur voor de deur af te leveren. Maar voor koopjesjagers is er nog weinig reden om de online supermarkten te bezoeken.


F I L M   V O O R A F :


Evita
Alan Parker wist al meteen dat er een film van Evita te maken was, toen Andrew Lloyd Webber en Tim Rice de musical alleen nog maar op een dubbel-elpee hadden gezet. Hij nam contact met componist en tekstschrijver op, maar kreeg te horen dat de heren liever eerst een theaterversie wilden produceren - en ze hadden gelijk, want hoewel er alom werd getwijfeld aan een musical over de echtgenote van een Argentijnse dictator, werd het een van hun succesvolste (en ook hun beste). Pas toen Evita overal ter wereld was gespeeld, mocht Parker aan de verfilming beginnen.


NRC Webpagina's
10 FEBRUARI 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)