U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Portret van de psychotherapeutische kliniek Groot Batelaar in Lunteren waar delinquenten op basis van vrijwilligheid behandeld kunnen worden. Verder een reportage over het politiebureau Marco Polo in Utrecht waar de herintreding van WAO'ers succesvol verloopt. TV2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Aandacht voor de Hercules-ramp en de vraag wat er nog over blijft van het officiële eindrapport, dat na de ramp werd gepresenteerd. Aan de hand van een tot nu toe onbekend rapport wordt de officiële versie weerlegd. Ned.1, 20.31-21.01u.

Nova. Over de verwarring in de omroepwereld die is ontstaan nadat SBS gisteren heeft laten weten niet met de VARA te willen samenwerken. Verder aandacht voor de uitspraak morgen in het proces tegen Jan S. die de 7-jarige Chanel Naomi Eleveld vorig jaar juli heeft misbruikt en vermoord. Tegen S. werd 20 jaar cel geëist. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Histories: Hitlers krijgers. Ernst Udet was een ware luchtacrobaat. Hij werd inspecteur-generaal voor gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers bij de Duitse Luftwaffe. Hij leefde daar als een kind in een speelgoedwinkel. Toen de Luftwaffe in de slag om Engeland faalde kreeg Udet de schuld. Daarop pleegde hij zelfmoord. Canvas, 20.55-21.45u.

Meer kans op genezing. Speciale uitzending waarin de kankerspecialisten en patiënten vertellen over hun ervaringen en kansen op genezing. TV2, 21.36-22.03u.

A hunter's game. Tussen 1973 en 1983 verkrachtte en vermoordde de Amerikaanse bakker Robert Hansen een aantal vrouwen in zijn berghut. Wegens een waterdichte alibi van Hansen liep het politieonderzoek aanvankelijk vast. Maar met de hulp van gedragsdeskundigen kon de politie hem oppakken. Hij werd veroordeeld tot 499 jaar gevangenissstraf. Discovery, 22.00-23.00u.

Meet the ancestors. Serie over archeologische vondsten in Groot-Brittannië gaat vanavond over de resten van een Saksische kerk en 600 graven die bij het dorpje Cherry Hinton werden gevonden. Eén van de graven bevatte de overblijfselen van een verbrande man, wellicht slachtoffer van een Middeleeuwse terechtstelling. BBC2, 22.00-22.30u.

Kloosters: De oorsprong. Serie over het ontstaan van het kloosterleven met vanavond het klooster Zerbitsa dat in het hart van het Griekse schiereiland Peloponnesos ligt. Soms is het de ontmoetingsplaats van duizenden gelovigen, maar meestal is het een oase van rust. Canvas, 22.20-22.45u.

Horizon. Over de ruimetelescoop Hubble, die in 1990 werd gelanceerd en twee miljard dollar kostte. BBC2, 22.30-23.20u.

Women who kill. Hoewel vrouwen net als mannen in staat zijn een moord te plegen, gaan zij wel anders te werk dan mannen. Discovery, 23.00-24.00u.

PRAATPROGRAMMA

Gemeenschap & goederen. In deze negende aflevering over het omgaan met geld een gesprek met Terence en Avati die aangesloten zijn bij de Hara Krishna-beweging. Geld speelt in hun relatie geen rol. Hun enige doel is om volgens de leer van de Krishna's te leven. Ned.3, 20.18-20.47u.

Hardtalk. Gesprek met de Zuid-Afrikaanse hartchirurg Christiaan Barnard die in 1967 een harttransplantatie verrichtte die hem wereldbekend maakte. Hij praat over zijn leven, werk en grenzen in de geneeskunde. BBC World, 20.30-21.00u.

Rondom tien. Gesprek met moeders die niet willen dat hun ex-man de kinderen nog ziet, met vaders die geen contact meer hebben met hun kinderen en met bemiddelaars. Tevens komt het Tweede-Kamerlid voor de VVD Vos aan het woord die vindt dat die ruziënde ouders door de overheid moeten worden aangepakt. Ned.1, 21.31-22.16u.

SPORT

Studio NOS. Uitgebreide samenvatting van de vanavond gespeelde wedstrijd tussen PSV en Ajax. Verder het EK kunstrijden in Wenen. TV2, 23.00-24.00u.

KUNST

Zeeman met boeken. Bespreking van de boeken van Kees van Beijnum (De oesters van Nam Kee), Pauline Slot (Blauwbaard), J. Bernlef (Boy), de Turkse schrijver Orhan Pamuk (Het nieuwe leven) en van de Australische schrijver Robert Dessaix Brieven uit de nacht. Ned.3, 23.23-0.12u.

FILM

Love Potion No. 9 (Sale Launer, 1991, VS). Op hitsingle uit 1959 van The Glovers geïnspireerde, even onbeduidende als dwaze Assepoester-variant waarin niemand minder dan handlezeres Anne Bancroft liefdestoverdrankjes verstrekt die ervoor zorgen dat een timide biochemicus (Tate Donovan) en een dito apenpsychologe (een toen nog niet doorgebroken Sandra Bullock) zelfvertrouwen krijgen en ten slotte voor elkaar durven te vallen. Net5, 20.30-22.10u., met reclame.

Death Hunt (Peter Hunt, 1981, VS). Actiefilm met Charles Bronson als vreedzame pelsjager die in de Canadese bergen van 1931 doelwit wordt van klopjacht door gedegenereerde bergbewoners onder leiding van Lee Marvin. SBS6, 20.30-22.15u., met reclame.

Hors la vie (Maroun Bagdadi, 1991, Frankrijk/Italië/België). Overtuigend drama schetst het helse lot van een in Beiroet gegijzelde, Franse persfotograaf (Hippolyte Girardot) en onderneemt een poging de Libanese tragedie te verpersoonlijken. Muziek van Nicola Piovani. ZDF, 24.00-1.30u., nagesynchroniseerd.

Horí má panenko / Het brandt, m'n liefje (Milos Forman, 1967, Tsjechoslowakije/Italië). Een der paradepaardjes van de Praagse filmlente. Bittere en burleske satire over het jaarlijkse brandweerbal, waar hypocrisie en incompetentie doorzichtige politieke metaforen vormen. ARD, 1.05-2.15u., nagesynchroniseerd.

The Bushbaby (John Trent, 1970, Eng.). Avontuur voor de jeugd. Louis Gossett jr. ontfermt zich over verdwaald Brits meisje in Afrika. Morgen, ARD, 10.20-12.00u., nagesynchroniseerd.

aanbevolen

NRC Webpagina's
10 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)