U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vreedzaam eind kaping Stansted, 19 arrestaties
LONDEN/NEW DELHI, 10 FEBR. De kaping van een Afghaans verkeersvliegtuig op het Londense vliegveld Stansted is na drie dagen vanochtend zonder geweld geëindigd. Volgens de Britse politie zijn in totaal 19 personen gearresteerd. Volgens de BBC hebben ongeveer 60 inzittenden politiek asiel aangevraagd in Groot-Brittannië.

Topman Shell onverwachts weg
DEN HAAG, 10 FEBR. De Nederlandse topman van oliemaatschappij Koninklijke Shell Groep, M. van den Bergh, legt onverwachts zijn functie neer. Dit heeft de Nederlandse houdstermaatschappij van het olieconcern, de Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij, vanmorgen bekendgemaakt.

Nieuwe materie lijkt op oersoep
ROTTERDAM, 10 FEBR. In de Zwitserse deeltjesversneller CERN zijn natuurkundigen erin geslaagd een nieuwe vorm van materie te maken. In botsingsexperimenten met lood-ionen wisten ze de condities na te bootsen zoals die een fractie van een seconde na de Oerknal in het heelal moeten hebben bestaan. In die extreme omstandigheden smelten atoomkernen. De vondst is vanmorgen tijdens een conferentie in Genève bekendgemaakt.

Rotterdam reist pas soberder na vertrek Peper
ROTTERDAM, 10 FEBR. De wethouders van Rotterdam hebben begin vorig jaar onderling besloten dat de burgemeester voortaan geen eerste klas- vliegreizen meer kan declareren. Het besluit werd genomen op een moment dat burgemeester Peper, die veel eerste klas reisde, al was vertrokken terwijl zijn opvolger Opstelten nog niet was aangetreden.

Van den Broek: optreden tegen Oostenrijk juist
ROTTERDAM, 10 FEBR. Hans van den Broek, oud-minister van Buitenlandse Zaken en voormalig Europees Commissaris, vindt dat de landen van de Europese Unie terecht tegen Oostenrijk in actie zijn gekomen. "In Oostenrijk is duidelijk sprake van rook. Het mag geen (smeulende) brand worden", schrijft hij vandaag op de opiniepagina van NRC Handelsblad.

PKK stemt in met staken strijd
ANKARA, 10 FEBR. Een buitengewoon congres van de (Turks-)Koerdische Arbeiderspartij (PKK) heeft ingestemd met het besluit van zijn in Turkije gevangen leider Abdullah Öcalan de gewapende strijd te staken. Dat heeft de PKK gisteren in een verklaring meegedeeld. De Turkse autoriteiten weigerden voorlopig op de verklaring te reageren.

Japanse premier raakt in opspraak
TOKIO, 10 FEBR. De Japanse premier Keizo Obuchi is in opspraak geraakt wegens een financieel schandaal. Het betreft de mysterieuze manier waarop Obuchi's privé-secretaris aandelen ter waarde van ruim 50 miljoen gulden van een telecommunicatiebedrijf in zijn bezit heeft gekregen.

Relschoppers twaalf uur vast
DEN HAAG, 10 FEBR. De Tweede Kamer stemt ermee in dat de burgemeester groepen relschoppers tot twaalf uur mag vastzetten in bijvoorbeeld een sporthal, zodat zij tijdens een voetbalwedstrijd niet bij een stadion kunnen komen.


NRC Webpagina's
10 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)