U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Mannesmann door de knieën voor Vodafone
Het Duitse conglomeraat Mannesmann is na drie maanden verzet door de knieën gegaan voor het Britse telecomconcern Vodafone AirTouch. Met de overname is een bedrag gemoeid van ongeveer 180 miljard euro (396 miljard gulden). Door de overname ontstaat het grootste mobiele- telecommunicatiebedrijf ter wereld met 42 miljoen abonnees. Mondiaal bedient het tien procent van de mobiele bellers.

Moslims praten op Internet ook zonder imam
Stel: je bent een islamitisch meisje en je wilt weten of je make-up mag dragen. Je kan geleerd advies vragen aan een imam, de boeken induiken of de mening van een vriendin of van je ouders peilen. Dat laatste is meestal erg belangrijk. Maar als je toegang hebt tot Internet, kan je tegenwoordig ook op duizenden sites terecht.

Pleidooi code pers en royalty
De secretaris van het Genootschap van Hoofdredacteuren, R. Mulder, is voorstander van een gedragscode voor royalty-journalisten. Hij vindt dat de pers terughoudendheid in acht moet nemen bij het volgen van de koninklijke familie.

Bizarre ruil journalist in Grozny
Wekenlang berichtte de Russische journalist Andrej Babitski vanuit Grozny over de belegering en beschieting van de stad. Tot hij verdween. Gisteren bleek hij te zijn ingeruild tegen twee Russische soldaten die in handen van de Tsjetsjenen waren gevallen. Alsof hij een krijgsgevangene was.

Aandeel KPN boekt record door Vodafone
Het succes van de telecom- en computerfondsen hield de beursindex in de plus. Vooral KPN bereikte een ongekende hoogte. Toch waren de verliezende fondsen op de beurs veruit in de meerderheid.

Problemen waar Internetgebruikers zich blauw aan ergeren
Ontevreden klanten van de Amerikaanse Internetaanbieder AOL stappen naar de rechter om 8 miljard dollar schadevergoeding te eisen. De gebruikers zijn boos op AOL, met 22 miljoen abonnees 's werelds grootste provider, omdat het softwarepakket AOL 5.0 het gebruik van andere Internetaanbieders bemoeilijkt.

Letters schrijven met het oor
Acteur Ton Lutz beweert al jaren dat acteren niets anders is dan denken. Voelen is overbodig. Iets dergelijks geldt voor de Amerikaanse choreograaf William Forsythe (1949) die in de jaren tachtig de balletwereld op haar grondvesten deed schudden door de klassieke ballettaal van haar gevoelige schoonheid en lieflijke lyriek te ontdoen. Hij ontwierp een bewegingsstijl die complex, contrapuntig en onconventioneel hoekig is en waarin hij probeert de grenzen van wat fysiek coördineerbaar is te overschrijden. Ondanks alle aanvankelijke controverse, wordt Forsythe, sinds 1984 artistiek directeur van het Ballett Frankfurt, gezien als een van de belangrijkste vernieuwers en denkers ooit op dansgebied.

Computer voor alle Ford-werknemers
Het Amerikaanse autoconcern Ford gaat al zijn 350.000 werknemers een thuiscomputer aanbieden. Het personeel betaalt 5 dollar (ruim 11 gulden) per maand en krijgt daarvoor thuis ook een kleurenprinter en toegang tot Internet. Ook worden zij opgeleid in het gebruik van Internet. Ford zegt daarmee zijn activiteiten op het gebeid van elektronische handel te willen stimuleren. De computers komen van het Amerikaanse Hewlett- Packard. (AFP)

Reuters in joint venture met Equant
Het Britse nieuws- en informatieconcern Reuters brengt een deel van zijn communicatieactiviteiten onder in een joint venture met de Britse netwerkspecialist Equant. De nieuwe onderneming biedt het bedrijfsleven de mogelijkheid om met beveiligde internettechnieken transacties te plegen met deviezen en effecten. De omzet van het bedrijf, dat wellicht een beursnotering krijgt, bedraagt in eerste instantie ruim 400 miljoen dollar (ruim 900 miljoen gulden) per jaar. (ANP)

Endemol verkoopt Big Brother aan CBS
Endemol heeft de rechten op het televisieprogramma Big Brother in de Verenigde Staten verkocht aan het station CBS. Endemol Entertainment gaat het programma zelf produceren. Welk bedrag er gemoeid is met de overeenkomst, is niet bekendgemaakt. Het is voor Endemol het eerste programma in de Verenigde Staten dat ze zelf gaat maken. In het verleden werden de programmarechten verkocht, waarna een lokale producent in Amerika het programma maakte. (ANP)

Uitgever AND in de rode cijfers
AND International Publishers is in 1999 veel dieper in de rode cijfers gedoken dan verwacht. De elektronische uitgever uit Rotterdam verwacht een nettoverlies van 15,4 miljoen gulden, tegen een min van ruim 2,8 miljoen in 1998. De omzet nam toe van 61,6 naar 77 miljoen. AND komt in april met de definitieve cijfers. (ANP)


Met bezorgdheid wordt er vanuit het buitenland naar de regeringsdeelname van extreem-rechts in Oostenrijk gekeken. In Dossier Oostenrijk op de site van deze krant vindt u onder meer de reacties van het buitenland op de regering en ook de reacties vanuit Oostenrijk, nieuwsartikelen, analyses, links naar relevante sites en de regeringsverklaringen. Verder de mogelijkheid mee te discussiëren over de vraag of Oostenrijk geïsoleerd moet worden. (www.nrc.nl/W2/Lab/Oostenrijk)

NRC Webpagina's
4 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)