U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Einde dreigt voor zelfbestuur Ulster
BELFAST, 4 FEBR. Het Noord-Ierse zelfbestuur wordt volgende week geschorst als het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA) niet toont de beloofde ontwapening serieus te nemen. Dat ultimatum heeft de Britse minister voor Noord-Ierland, Peter Mandelson, gisteravond in het Lagerhuis afgekondigd.

Zalm voorziet nog lagere belasting
DEN HAAG, 4 FEBR. De bewindslieden van Financiën, Zalm en Vermeend, willen een verdere verlaging van de tarieven voor de inkomstenbelasting. Zij komen nog deze kabinetsperiode met nadere ideeën. Zalm en Vermeend kondigen dit aan in een vraaggesprek met deze krant. Verdere verlaging van de belastingtarieven is volgens de minister en staatssecretaris nodig wegens de internationale concurrentie. "We zijn nu redelijk concurrerend, alleen moet je in beweging blijven om die positie niet te verliezen", aldus minister Zalm.

Primakov geen kandidaat voor presidentschap
MOSKOU, 4 FEBR. Oud-premier Jevgeni Primakov, tot midden vorig jaar de populairste politicus van Rusland, doet niet mee aan de presidentsverkiezingen in Rusland, die op 26 maart worden gehouden. Hij zegt dat de recente parlementsverkiezingen hebben aangetoond "hoever Rusland is verwijderd van echte democratie". Bij die verkiezingen leed Primakovs partij Vaderland/Heel Rusland een flinke nederlaag.

McCain haalt Bush jr. in
WASHINGTON, 4 FEBR. De populariteit van de Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen John McCain stijgt snel, na zijn onverwachts grote zege bij de voorverkiezingen in New Hampshire. Hij heeft zijn achterstand van 20 punten op George W. Bush jr. in enkele dagen omgezet in een kleine voorsprong, aldus een opiniepeiling.

Ontslag directeur Filmmuseum
AMSTERDAM, 4 FEBR. De directeur van het Filmmuseum in Amsterdam, Hoos Blotkamp, is ontslagen door het bestuur. Eerder had zij gemeld niet meer met het bestuur te kunnen leven, omdat haar plannen voor een verhuizing naar Rotterdam waren gedwarsboomd.

Gemser begint schaatsschool
MILWAUKEE, 4 FEBR. De Nederlandse schaatscoach Henk Gemser begint een internationaal opleidingsinstituut voor buitenlandse rijders en coaches. Zowel de internationale als de Nederlandse schaatsunie heeft zich bereid verklaard Gemser te ondersteunen.

Ex-kolonies
BRUSSEL, 4 FEBR. De Europese Unie en de ex-kolonies in de ACP hebben een akkoord bereikt over een hulpverdrag, dat de Lomé-conventie vervangt.

Sloopauto's
BRUSSEL, 4 FEBR. Het Europees Parlement heeft gisteren ingestemd met een richtlijn die de auto-industrie vanaf 2006 verplicht alle sloopauto's terug te nemen.


NRC Webpagina's
4 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)