U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Oud maar nooit bejaard
Als zaterdagnacht de uitzending van de documentaire over Jeanne Moreau begint, is deze Franse actrice nauwelijks een half uur tevoren 72 jaar geworden.


T V   V O O R A F :


De lafaard en de studeerkamermarxiste
Wie zijn Slobodan Milosevic en zijn vrouw Mira Markovic, het echtpaar dat Joegoslavië leidt? In de BBC-documentaire Slobo and Mira, die zondag op het Belgische Canvas wordt uitgezonden, vergelijkt ex-legerleider generaal Stefan Mirkovic het echtpaar met een tandem.


T V   V O O R A F :


Wild geld
Wie rijk is heeft gelijk. Hetzij omdat hij altijd zodanig gelijk heeft gehad dat hij er rijk van is geworden, hetzij omdat het gelijk vaak simpelweg te koop is. Wie twijfelt aan het oordeel van de Amerikaanse belegger Jim Rogers? Hij richtte in een ver verleden samen met George Soros het Quantum Fund op, het eerste mondiaal opererende hedge fund, dat met veel geleend geld grootschalig gokte op bewegingen in de wereldeconomie.


F I L M   V O O R A F :


Absurd extreem geweld
Om zijn debuutfilm El Mariachi te financieren verkocht Robert Rodriguez zijn auto, was proefkonijn voor geneesmiddelen en leende geld bij vrienden. De bordkartonnen decors, morsige make-up en de goedkope muzikale omlijsting met casio-orgeltjes verraden het extreem lage budget (7.000 dollar) waarmee de film gemaakt werd, maar filmmaatschappij Columbia herkende in deze ruwe productie het uitzonderlijke talent van Rodriguez en contracteerde de Mexicaanse Amerikaan.


M A K E R S :


Een redelijk bemoeizuchtig manneke
René Stokvis weet niet zo snel een antwoord op de vraag of het dagelijkse spelletje Get the picture, na het recente mega-contract met AVRO en KRO voor 940 afleveringen, nu ook het grootste project van zijn productiebedrijf René Stokvis Producties is geworden.


NRC Webpagina's
22 JANUARI 2000


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)