U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kabinet in Oostenrijk nog niet rond
WENEN, 22 JAN. De Oostenrijkse bondskanselier Klima gaat toch proberen een minderheidsregering te vormen. Van de regering zouden, behalve socialisten, ook onafhankelijke experts deel moeten uitmaken. Het zag er gisteren nog naar uit dat president Klestil deze pogingen van Klima zou dwarsbomen.

Tekort aan tandartsen
NIEUWEGEIN, 22 JAN. De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde gaat met de ziektekostenverzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid een oplossing zoeken voor het tandartsentekort. Het budget voor tandartszorg wordt uitgebreid met 12,9 miljoen gulden.

Oma's van Elian naar New York
NEW YORK, 22 JAN. De grootmoeders van de zesjarige Cubaanse bootvluchteling Elian Gonzalez zijn gisteren in New York aangekomen. Zij zullen campagne voeren voor de terugkeer van Elian.

FNV wacht miljoenenclaim
ROTTERDAM, 22 JAN. FNV Bondgenoten moet rekenen op een boete die in de vele miljoenen kan lopen, nu de Hoge Raad in cassatie de voormalige industrieel Bill Vriesinga in zijn slepende conflict met de bond in het gelijk heeft gesteld.

Artsen woedend over test op aids
NIEUWEGEIN, 22 JAN. Artsen zijn woedend over een advies van de Inspectie voor de gezondheidszorg om een voorbehoud te maken bij het aanbieden van een HIV-test aan zwangere asielzoekers en illegalen.

Commissarissen weg bij GOM
ROTTERDAM, 22 JAN. De raad van commissarissen van de Gelderse Ontwikkelings Maatschappij (GOM) is gisteren afgetreden. Volgens een onderzoek van accountantsbureau Arthur Andersen hebben de commissarissen ontoereikend toezicht gehouden.

Brussel: bescherm vogels beter
BRUSSEL, 22 JAN. De Europese Commissie heeft gisteren gedreigd Nederland voor de tweede keer voor het Europese Hof te dagen, omdat geen gevolg is gegeven aan een veroordeling wegens overtreding van de Europese richtlijn voor bescherming van vogels. Volgens de commissie heeft Nederland onvoldoende actie ondernomen na een veroordeling in mei 1998.

Hoog successierecht in Nederland
AMSTERDAM, 22 JAN. Nederland behoort tot de vijf duurste landen op het gebied van successierechten voor kinderen en echtgenoten. Zweden voert met 30 procent de ranglijst aan.


NRC Webpagina's
22 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)